Beslag UTS blijft gehandhaafd

WILLEMSTAD — De rechter heeft de eis van Fundashon Bèshi (spaarfonds van het UTS-personeel), om het conservatoir beslag van telecombedrijf UTS op de bankrekeningen van de stichting op te heffen, afgewezen. Het gaat om een bedrag van meer van 1,3 miljoen gulden.

Read more...

Former tourism manager Edward Dest gets symbolic sentence

PHILIPSBURG--More than four years after criminal complaints were filed against him in his capacity as former Tourist Bureau Interim Director and Head of Marketing, Edward Dest was found guilty by the court on Wednesday of embezzlement in his capacity as civil servant.

Read more...

Werkstraf voor Giovanni de Pool

WILLEMSTAD — De verdachte Giovanni de Pool sr. die is betrokken bij de zaak Scorpio, kreeg vanochtend een gecombineerde straf opgelegd voor vuurwapenbezit op 5 oktober 2013, namelijk zes maanden voorwaardelijk, 180 uur werkstraf en drie jaar proeftijd.

Read more...

Drie ex-werknemers Kooyman veroordeeld voor diefstal

WILLEMSTAD - Drie ex-werknemers van Kooyman Megastore Zeelandia zijn maandag door het Gerecht te Willemstad veroordeeld voor de diefstal van goederen uit de winkel.

Read more...

Rechter veroordeelt niemand in zaak Bouterse-Santokhi

PARAMARIBO -  Rechter Ingrid Chhangur-Lachitjaran heeft president Desi Bouterse, VHP-voorzitter Chan Santokhi én de VHP niet ontvankelijk verklaard. Zij vindt dat bepaalde uitspraken al te lang geleden gedaan zijn. Toen was Santokhi ook geen voorzitter van de VHP.

Read more...

Vrijspraak voor Booi en Elhage’s in zaak “Zambezi”

KRALENDIJK - Woensdag en donderdag heeft op Bonaire de behandeling van het hoger beroep in de Zambezi-zaak plaatsgevonden. Het betreft de zaak tegen de verdachten Ramonsito Booi en het echtpaar Burney en Ginia El Hage.

Read more...

South Beach bar en Hard Rock Café mogen geen geluidsoverlast meer geven

ORANJESTAD — Bar South Beach en het Hard Rock Café mogen in de toekomst geen geluidsoverlast meer produceren. De rechter bepaalde vandaag dat elke overtreding van de voorgeschreven 90 decibel leidt tot een boete van 6.000 florin voor South Beach en 5.000 florin voor Hard Rock Café.

Read more...

Rechter Paramaribo: Landveld geen voorzitter NOP

PARAMARIBO - Melvin Clemens is de voorzitter van de Nationale Ontwikkelings Partij (NOP). De rechter heeft Hynes Landveld verboden om zich uit te geven als voorzitter van deze partij. Clemens is naar de rechter gestapt om zijn gelijk te krijgen.

Read more...

Rechter zet streep door bewaarplicht voor providers

THE HAGUE - Telefoon- en internetproviders mogen geen bel-, internet- en mailgegevens opslaan van hun klanten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald.

Read more...

Uitspraken Raad van Appel over tuchtzaken

WILLEMSTAD - De Raad van Appel, die oordeelt in hoger beroep over tuchtzaken tegen advocaten, heeft vandaag uitspraak gedaan in twee zaken: de klacht van de Deken van de Orde van Advocaten tegen Mr. Sulvarn en de klacht van een viertal advocaten tegen mrs. Sulvaran, Peterson en Eustatius.

Read more...

Dino Bouterse gets 16 years prison in U.S. for Hezbollah aid

NEW YORK - Dino Bouterse, the son of Suriname's president, was sentenced on Tuesday to 16-1/4 years in prison, after pleading guilty last August to U.S. charges that he tried to offer a home base to the Lebanese paramilitary group Hezbollah.

Read more...

Illidge to sit for bribery, loses right to be elected

PHILIPSBURG--Former independent Member of Parliament (MP)Patrick Illidge (49) was sentenced Friday to eighteen months in prison, six of which were suspended, on two years' probation for bribery.

Read more...

Bada Bing owner guilty of bribery, tax evasion, trafficking of women

PHILIPSBURG--The Court of First Instance convicted Bada Bing owner Jaap van den Heuvel (49) Friday to 42 months, twelve of which were suspended, on two years' probation.

Read more...

Beroep milieuorganisaties inzake Wechi gegrond

WILLEMSTAD — Het beroep van de milieu-organisaties Amigu di Tera en Defensa Ambiental is door de rechter gegrond verklaard, waardoor de weigering van de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) om een beslissing te nemen op het LOB-verzoek van de organisaties vernietigd is.

Read more...

Krijgsraad schorst strafzaak Ritfeld

PARAMARIBO - De Krijgsraad heeft zojuist beslist dat de strafzaak tegen Edgar Ritfeld in het 8 December-strafproces voor een jaar wordt geschorst. Daarmee gaat de Krijgsraad in op het verzoek van auditeur-militair Roy Elgin om de vervolging met een jaar te schorsen.

Read more...

Surinaamse auteursrechtenwaakhond Sasur weer losgelaten

PARAMARIBO – Auteursrechtenbureau Sasur mag weer zijn gang gaan. De rechter heeft bepaald dat een intrekkingsbesluit van de regering ongeldig is. Het besluit is niet op rechtsgeldige gronden gebaseerd.

Read more...

Bala rectificeert opnieuw inzake publicaties KGP

WILLEMSTAD — De krant Bala is door de rechter in het ongelijk gesteld inzake publicaties over ex-minister Jeanne Marie Francisca’s betrokkenheid bij het onlangs opgerichte overheidsbedrijf Kompania di Petroli i Gas Kòrsou NV (KPG).

Read more...

Lijfvisitatie drugs Schiphol toegestaan los van vermoeden van schuld

WILLEMSTAD - Een op Curaçao geboren man ‘zonder bekende woon- of verblijfplaats in Nederland, nu gedetineerd in de gevangenis van Zwaag’, is onlangs in Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden.

Read more...

24 jaar celstraf voor hoofdverdachten Country Garden

KRALENDIJK – Twee verdachten in de Country Garden zaak, hebben beide 24 jaar celstraf gekregen. Beiden speelden een hoofdrol in de dubbele moord op Bonaire, vorig jaar januari.

Read more...

Court orders minister to take decision on beach-chair affair

PHILIPSBURG - The Court of First Instance has given the Minister of Tourism, Economic Affairs, Transport and Telecommunications (TEATT) six weeks to make a decision in a dispute about the placement of chairs and umbrellas on the beach in Oyster Bay, which has already been dragging on for years.

Read more...

disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio