Radio Direct moet beschuldiging van Osepa rectificeren

WILLEMSTAD - Radio Direct moet haar beschuldiging dat advocaat Sheldry Osepa een vonnis zou hebben vervalst, inslikken. Dat zegt de rechter in kort geding.

Read more...

Shigemoto and Gibbs both acquitted in ‘Piranha’ case

PHILIPSBURG--Former Minister of Finance Hiroshi “Hiro” Shigemoto (44) and Global Advisor Services (GAS) BV Director Roberto Antonio Gibbs (62) both were acquitted fully by the Judge on Thursday in the so-called “Piranha” case.

Read more...

OM en advocaat verdachten in hoger beroep tegen vonnis KIA-bewakers

ORANJESTAD — Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter in de zaak van acht gevangenbewaarders van Korrektie Instituut Aruba (KIA). Ook de advocaat van de veroordeelde bewakers gaat in hoger beroep.

Read more...

Vrijspraak voor ex-minister Shigemoto in Piranha-zaak

PHILIPSBURG - In de zogenaamde 'Piranha-zaak' tegen voormalig minister van Financiën Hiro Shigemoto heeft het Gerecht in Philipsburg Shigemoto vandaag vrijgesproken.

Read more...

Zes jaar voor vuurwapenbezit, poging tot moord en mishandeling met wapen

WILLEMSTAD - Het Gerecht in eerste aanleg heeft H.V.M. heden veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor verboden vuurwapenbezit, poging tot moord en mishandeling met een wapen.

Read more...

Vier maanden gevangenisstraf voor mishandeling met zwaar letsel

WILLEMSTAD - Het Gerecht in eerste aanleg heeft S.G.C. vandaag veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden met een proeftijd van twee jaar voor mishandeling met zwaar lichamelijk letsel ten gevolge.

Read more...

Kustwachter opnieuw vrijgesproken

WILLEMSTAD - De 33-jarige kustwachter die dit jaar meer dan 2000 kogels demonteerde voor zijn schietclub is ook in hoger beroep vrijgesproken. Ray M komt vrij omdat de kustwacht zijn kogeladministratie niet op orde heeft.

Read more...

Rechter beslist: Urirama blijft voorlopig windmolenvrij

ORANJESTAD — Het uitzicht van bewoners in de wijk Urirama en omstreken wordt voorlopig niet verstoord door windmolens. Als de regering het geplande windmolenpark nog steeds wil, moet zij hiervoor eerst een nieuwe vergunning aanvragen, omdat de windmolens van 3 megawatt niet meer worden geproduceerd.

Read more...

No penal charge in Corallo’s case

ROTTERDAM -- The Prosecutor's office in Rotterdam, the Netherlands, will not go after the "Knipselkrant" in Curaçao for defamation against Atlantis Group owner Francesco Corallo.

Read more...

Schotte verliest kort geding tegen Franco

WILLEMSTAD - Vandaag heeft de rechtbank uitspraak gedaan in het kort geding dat was aangespannen door Gerrit Schotte en MFK tegen Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco.

Read more...

Veroordeelde juweliersovervaller in hoger beroep tegen vonnis

ORANJESTAD — Eén van de zeven leden van de gewelddadige roversbende die in 2013 de juwelierszaken Time Square beroofde is in hoger beroep gegaan tegen zijn veroordeling.

Read more...

Court awards damages to SZV chief financial officer

PHILIPSBURG--The Court of First Instance has awarded damages to the tune of NAf. 62.052 to former Chief Financial Officer (CFO) of Social and Health Care Insurance SZV John Mario Zaandam, it emerged Tuesday.

Read more...

Rechter verdubbelt eis OM voor SDKK-bewaker

WILLEMSTAD - Een bewaker van de SDKK-gevangenis is maandag veroordeeld voor het leveren van drugs aan een gevangene. Hij was betrapt door een collega.

Read more...

Stewardess veroordeeld voor bezit 2,5 kilo cocaïne

WILLEMSTAD - Een stewardess van een Nederlandse luchtvaartmaatschappij is maandag bij verstek veroordeeld voor het in bezit hebben van ruim 2,5 kilo cocaïne.

Read more...

Zes gevangenbewaarders veroordeeld tot twee jaar celstraf

ORANJESTAD – De zes gevangenbewaarders die vorig jaar juni een gedetineerde folterden, zijn vandaag veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Het is voor het eerst op Aruba dat iemand wordt veroordeeld voor foltering.

Read more...

Veroordeling voor verduistering van 1 miljoen gulden bij bank

WILLEMSTAD - Maandag werd de 30-jarige vrouw N.I.C.V. veroordeeld voor het verduisteren van ruim 1 miljoen gulden (1.008.750 Antilliaanse guldens en 6.000 US dollar) bij haar werkgever, een bank op Curaçao.

Read more...

Raad van Appel vernietigt schorsing advocaat Robert Blaauw

WILLEMSTAD — De Raad van Appel voor de advocatuur heeft afgelopen vrijdag de op 24 oktober 2014 door de Raad van Toezicht opgelegde schorsing uit het ambt van tien dagen voor advocaat Robert Blaauw vernietigd.

Read more...

Agent verantwoordelijk voor verkeersdode langer vast

WILLEMSTAD — De rechter-commissaris (RC) heeft gisterochtend de bewaring van de 51-jarige politieagent A.M. bevolen. De man blijft dus langer – nog acht dagen – vastzitten.

Read more...

Zes jaar voor poging moord ondernemer

WILLEMSTAD — De 18-jarige man Jabdier Cicilia kreeg gisteren van de rechter zes jaar gevangenisstraf opgelegd voor poging moord op de eigenaar van de inmiddels gesloten discotheek VIP Lounge in Saliña, in de nacht van 17 op 18 januari.

Read more...

No proof of class justice: Masbangu case back to Court of first instance

PHILIPSBURG - The Court of Appeal in Philipsburg brought in their judgement in the so-called "Masbangu" case. In the case of the ballot box fraud in Sint Maarten the public Prosecutor's Office was earlier declared inadmissible by the Court of First Instance.

Read more...

disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio