Clown veroordeeld voor ontucht

WILLEMSTAD — De 61-jarige man F.F., die vroeger als clown werkte en in die periode zich schuldig maakte aan ontuchtige handelingen met een minderjarige jongen, werd vanochtend door rechter Irma Lips tot een voorwaardelijke straf veroordeeld.

Read more...

High Court rejects all but one Standard Trust appeal

PHILIPSBURG--The High Court in The Hague this week rejected all but one appeal filed in the so-called Standard Trust case. Only the case of Standard Trust Company (STC) NV director co-director Jodi Lynn Garner (42) was referred back to the Joint Court of Justice in St. Maarten for retrial.

Read more...

Website niet vervolgd

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie gaat de Knipselkrant Curaçao niet vervolgen. Daar had de advocaten Peppie Sulvaran en Chester Peterson wel een verzoek voor ingediend.

Read more...

Judgement in case De Weever against Bosman

THE NETHERLANDS/SINT MAARTEN – The Court in The Hague ruled today in the case of Cornelius de Weever against Andre Bosman that Bosman acted illegal and committed a tortious act by making in short unfounded and defamatory statements against de Weever. However, Bosman does not have to rectify.

Read more...

Herzieningsverzoek Gasora-zaak afgewezen

WILLEMSTAD - Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba heeft vandaag het verzoek tot herziening van twee veroordeelden in de zogenaamde "Gasora-zaak" afgewezen.

Read more...

Businessman acquitted of money-laundering

PHILIPSBURG--The Court of Appeals on Wednesday fully acquitted Statia businessman Mauricio D. Dembrook (34) of involvement in large-scale money-laundering operations for lack of evidence.

Read more...

Pre-trial detention of 18-year old woman suspended

PHILIPSBURG - The 18-year-old woman, J. B. R., who is suspected of assaulting a 14-year-old girl, is released from her pre-trial detention yesterday March 31, 2015.

Read more...

Eerste veroordeling Hato Shooting

WILLEMSTAD - De eerste veroordeling in de Hatoshooting is een feit. De man die op 15 juli vorig jaar zijn neef Djais Juliana een automatisch vuurwapen op de airport overhandigde, moet 1 jaar en 4 maanden zitten.

Read more...

Ontslag Ctex-directeur De Lima blijft van kracht

WILLEMSTAD — Ctex-directeur Anthony de Lima is en blijft ontslagen. Dat heeft de rechter gisteren geoordeeld in het kort geding dat De Lima aanspande tegen zijn nu definitief voormalige werkgever Ctex.

Read more...

Europese Hof bevestigt TBS zonder onderzoek

STRAATSBURG - Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft voor het eerst een vonnis bevestigd waarin een man tot TBS veroordeeld is zonder medisch onderzoek.

Read more...

Beslag UTS blijft gehandhaafd

WILLEMSTAD — De rechter heeft de eis van Fundashon Bèshi (spaarfonds van het UTS-personeel), om het conservatoir beslag van telecombedrijf UTS op de bankrekeningen van de stichting op te heffen, afgewezen. Het gaat om een bedrag van meer van 1,3 miljoen gulden.

Read more...

Former tourism manager Edward Dest gets symbolic sentence

PHILIPSBURG--More than four years after criminal complaints were filed against him in his capacity as former Tourist Bureau Interim Director and Head of Marketing, Edward Dest was found guilty by the court on Wednesday of embezzlement in his capacity as civil servant.

Read more...

Werkstraf voor Giovanni de Pool

WILLEMSTAD — De verdachte Giovanni de Pool sr. die is betrokken bij de zaak Scorpio, kreeg vanochtend een gecombineerde straf opgelegd voor vuurwapenbezit op 5 oktober 2013, namelijk zes maanden voorwaardelijk, 180 uur werkstraf en drie jaar proeftijd.

Read more...

Drie ex-werknemers Kooyman veroordeeld voor diefstal

WILLEMSTAD - Drie ex-werknemers van Kooyman Megastore Zeelandia zijn maandag door het Gerecht te Willemstad veroordeeld voor de diefstal van goederen uit de winkel.

Read more...

Rechter veroordeelt niemand in zaak Bouterse-Santokhi

PARAMARIBO -  Rechter Ingrid Chhangur-Lachitjaran heeft president Desi Bouterse, VHP-voorzitter Chan Santokhi én de VHP niet ontvankelijk verklaard. Zij vindt dat bepaalde uitspraken al te lang geleden gedaan zijn. Toen was Santokhi ook geen voorzitter van de VHP.

Read more...

Vrijspraak voor Booi en Elhage’s in zaak “Zambezi”

KRALENDIJK - Woensdag en donderdag heeft op Bonaire de behandeling van het hoger beroep in de Zambezi-zaak plaatsgevonden. Het betreft de zaak tegen de verdachten Ramonsito Booi en het echtpaar Burney en Ginia El Hage.

Read more...

South Beach bar en Hard Rock Café mogen geen geluidsoverlast meer geven

ORANJESTAD — Bar South Beach en het Hard Rock Café mogen in de toekomst geen geluidsoverlast meer produceren. De rechter bepaalde vandaag dat elke overtreding van de voorgeschreven 90 decibel leidt tot een boete van 6.000 florin voor South Beach en 5.000 florin voor Hard Rock Café.

Read more...

Rechter Paramaribo: Landveld geen voorzitter NOP

PARAMARIBO - Melvin Clemens is de voorzitter van de Nationale Ontwikkelings Partij (NOP). De rechter heeft Hynes Landveld verboden om zich uit te geven als voorzitter van deze partij. Clemens is naar de rechter gestapt om zijn gelijk te krijgen.

Read more...

Rechter zet streep door bewaarplicht voor providers

THE HAGUE - Telefoon- en internetproviders mogen geen bel-, internet- en mailgegevens opslaan van hun klanten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald.

Read more...

Uitspraken Raad van Appel over tuchtzaken

WILLEMSTAD - De Raad van Appel, die oordeelt in hoger beroep over tuchtzaken tegen advocaten, heeft vandaag uitspraak gedaan in twee zaken: de klacht van de Deken van de Orde van Advocaten tegen Mr. Sulvarn en de klacht van een viertal advocaten tegen mrs. Sulvaran, Peterson en Eustatius.

Read more...

disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio