Rechter vraagt om heroverweging van shuttlebus

WILLEMSTAD — Tijdens het kort geding dat gisteren diende bij de rechtbank heeft de rechter aan de Curaçao Airport Partners (CAP) gevraagd of zij bereid zijn om een shuttlebus in heroverweging te nemen.

 
Dat meldt advocaat Mirto Murray, een van de advocaten die de autoverhuurders vertegenwoordigen, van SMS Advocaten.
 
De rechtszaak, aangespannen door de autoverhuurders, ging gisteren om toestemming voor het ophalen en wegbrengen van klanten bij het vliegveld. De autoverhuurders willen dat CAP stopt met het uitdelen van boetes daarvoor. Individuele autoverhuurders die geen concessiehouder zijn hebben geen balie op Hato, maar pikken de klanten op om ze vervolgens naar hun elders gevestigde verhuurkantoor te brengen. CAP staat dit sinds 22 juli echter niet meer toe en legt hen sindsdien boetes op van 100 gulden per keer. Volgens CAP veroorzaken de autoverhuurders oneerlijke concurrentie ten opzichte van het vijftal autoverhuurders dat wel een concessie heeft.
 
Volgens Murray heeft de CAP op 25 april een brief gestuurd aan een van de niet-geconcessioneerde autoverhuurders, Europcar, waarin een voorstel stond over een shuttlebus. Dit voorstel heeft CAP later weer ingetrokken. CAP krijgt nu tot dinsdag 16.00 uur de tijd om dit weer in heroverweging te nemen. Is het antwoord daarop nee, dan zal de rechter alsnog een vonnis vellen. Is het antwoord ja, dan is het nog onduidelijk wat er gaat gebeuren. Beide partijen hebben gisteren tijdens de eerste zitting, die ongeveer drie uur duurde, uitgebreid de mogelijkheid gehad om hun standpunten naar voren te brengen.
 
CAP had al eerder in een rechtszaak tegen een van de individuele autoverhuurders geëist dat deze geen handelingen meer zou verrichten op het vliegveld. Op 18 april verloor CAP deze zaak echter. CAP is hiertegen in beroep gegaan. De autoverhuurders stuurden eerder deze maand een brandbrief aan de regering waarin zij verzochten om bemiddeling, nadat CAP aankondigde toch te gaan handhaven en de autoverhuurders te gaan weren.
 
(Amigoe)
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.