Leraar veroordeeld voor seks met leerlinge

WILLEMSTAD - Docent S.L. (34) is vrijdag door het Gerecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Een proeftijd van 3 jaar, verplichte Reclasseringstoezicht en ontzetting het recht om als docent voor een periode van 4 jaar dienst te doen.
Ter rechtszitting is gebleken dat de man een seksuele relatie heeft gehad met een minderjarige leerlinge van 15 jaar.
 
De rechtszaak werd op 12 juni behandeld. De zaak kwam aan het licht toen het slachtoffer een vriendin van de seksuele relatie vertelde. De vriendin meldde dit vervolgens aan een docent die hiervan aangifte bij de politie heeft gedaan. 
 
De seksuele relatie moet hebben plaatsgevonden na een avondje uit op Mambo. De leraar huurde vervolgens een hotelkamer waar hij de seksuele relatie heeft gehad. Veel bewijs stond in ‘whatsapp-gesprekken’ op de telefoon van het meisje. De man zou druk hebben uitgeoefend op de minderjarige om vooral niets tegen anderen te zeggen.
 
In deze zaak heeft het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 5 jaar cel geëist.
 
 
Verdachte S.P.G.L. werd in deze zaak bijgestaan door raadsvrouw Alicia Blonk van Bokkes Advocaten.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.