Minimumloon huishoudelijk personeel Aruba

ORANJESTAD - In een op 18 augustus 2015 uitgesproken beschikking heeft het gerecht geoordeeld dat het in het tweede lid van artikel 9 van de Landsverordening minimumlonen vermelde minimum maandloon van (thans) Afl. 763,55 bruto alleen geldt voor kost en inwoning genietend huishoudelijk personeel in dienst (in het huishouden) van een natuurlijke persoon.
 
Voor geen kost en inwoning genietend huishoudelijk personeel in dienst (in het huishouden) van een natuurlijke persoon geldt - net als voor het overige deel van de Arubaanse beroepsbevolking - het in het eerste lid van artikel 9 van de Landsverordening minimumlonen vermelde minimum maandloon, dat thans is gesteld op Afl. 1.636,70 bruto maandelijks.
 
 

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.