Rechter wijst eis SMOC en FCAE in kort geding af

WILLEMSTAD - Vandaag heeft het Gerecht in eerste aanleg van Curaçao uitspraak gedaan in het door FCAE, SMOC en 4 natuurlijke personen (eisers) tegen het land aangespannen kort geding.
 
Deze procedure was ingegeven door een recentelijk door eisers ervaren sterke toename van de hinder in diverse vormen vanaf het terrein van de Isla. Met het aanspannen van een kort geding beoogden eisers te bereiken dat de meest ernstige vormen van hinder worden beperkt en dat de overheid betere voorlichting gaat geven over de gezondheidsrisico’s.
 
Hangende het kort geding heeft tussen partijen diverse malen overleg plaatsgevonden. Daarbij zijn onder meer ter sprake gekomen de te verrichten (gezondheids)onderzoeken en luchtmetingen, de te nemen maatregelen en de te geven voorlichting van de zijde van de overheid.
 
Tijdens de laatste behandeling ter zitting hebben eisers te kennen gegeven dat zij het pad van overleg niet verder wensen te vervolgen.
 
Bij het heden uitgesproken vonnis heeft rechter Peter van Schendel de vorderingen van eisers afgewezen. Daartoe heeft de rechter hoofdzakelijk overwogen dat omdat inmiddels aan de verzoeken van eisers tegemoet is gekomen, dan wel binnen afzienbare termijn  tegemoet wordt gekomen, eisers daarbij geen spoedeisend belang meer hebben.
 
 
 
Stichting Foundation Clean Air Everywhere Curacao (FCAE) en de Stichting Schoon Milieu Curacao (SMOC) werden in deze zaak vertegenwoordigd door Paul van de Laarschot van Van de Laarschot Advocaten en Sandra in ’t Veld. Het land Curacao werd bijgestaan door Wilfred Flocker en Eric Kleist van FCW Legal.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.