Ontslagbesluiten sinds 2013 op non-actief gestelde Kustwacht medewerkers nietig verklaard

WILLEMSTAD – Donderdag 28 februari 2019 heeft het Gerecht in Ambtenarenzaken de ontslagbesluiten van drie Kustwachtmedewerkers die naar aanleiding van een incident in december 2013 en sinds 2013/2014 op non-actief zijn gesteld, omdat een disciplinair onderzoek is gestart, nietig verklaard.
 
Het Gerecht heeft geoordeeld dat omdat de aanstelling als ambtenaar van betrokkenen al in maart 2014, maart 2016 en februari 2018 was verlopen, zij vanaf die tijd niet meer in dienst van de overheid waren. Doordat de medewerkers niet meer in dienst van de
overheid waren, waren ook de ontslagbesluiten niet nodig. Het doorbetalen van hun loon was dan ook niet nodig.
 
De drie medewerkers van de Kustwacht hebben bij het Gerecht in Ambtenarenzaken bezwaar ingesteld tegen het door de Regering van Curaçao met ingang van 15 augustus 2018 aan hen verleende ontslag. Deze medewerkers waren in tijdelijke dienst als ambtenaar aangesteld. Naar aanleiding van het incident is een disciplinair onderzoek gestart tegen deze medewerkers en zijn ze op non-actief gesteld. Sindsdien (2013/2014) hebben zij niet meer gewerkt.
 
De Regering van Curaçao heeft het loon van deze medewerkers tot 15 augustus 2018, en dus ook na het verlopen van hun aanstelling als ambtenaar onnodig doorbetaald.
 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.