Relatie met 14-jarig buurmeisje bestraft

WILLEMSTAD - I.F. (51) hoorde maandagmiddag in Willemstad het vonnis met de nodige emotie aan. Hij moet van het Gerecht 18 maanden naar de gevangenis, waarvan 6 maanden voorwaardelijk en een proeftijd van 3 jaar. Het vonnis was lager dan de eis.

De Officier van Justitie eiste namelijk een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk.
 
Gedurende de periode van april tot en met augustus 2012 had de man een liefdesrelatie met zijn 14-jarige buurmeisje. De minderjarige zou de man hebben benaderd en contact hebben opgezocht. Zij was echter volgens haar eigen zeggen al sexueel actief. Gedurende de desbetreffende periode heeft de man sex met het meisje gehad. Dit moet verschillende malen hebben plaatsgevonden tot de nacht van 15 augustus, toen de moeder van het slachtoffer merkte dat het kind niet in haar bed lag. Het meisje kwam op dat moment net thuis en werd door de moeder aangesproken, Die hoorde zo van de relatie. De moeder deed hierna direct aangifte bij de politie.
 
De Officier van Justitie (OvJ) noemde het een zeer ernstig feit. Ook al heeft het meisje de man en de relatie opgezocht, het blijft de verantwoordelijkheid van de man om "nee" te zeggen. "De wetgever beschermd minderjarigen. Het gaat om een kind dat moet worden beschermd", zo verklaarde de OvJ in haar requisitoir.
 
De Rechter noemde het bewijs wettig en overtuigend. Ook omdat de man een bekentenis heeft afgelegd. "Ik ben het op alle fronten met de OvJ eens. Het slachtoffer (het meisje) kent de gevolgen niet en kan deze op haar jonge leeftijd niet inschatten. Ook al is het allemaal haar initiatief, U als meerderjarige had beter moeten weten."
 
De man zei spijt te hebben van het gebeuren. Hij is zelf vader van vier kinderen, waaronder een 12-jarige. "Ik heb mijn les geleerd. Ik heb 48 dagen in voorarrest gezeten en ben mishandeld. De gevangenis was een hel", zo verklaarde hij.
 
De man is door een psycholoog en een psychiater onderzocht. Volgens de psychiater heeft de man zijn les geleerd en acht hij de recedive kans niet groot. Volgens de psycholoog is er een lage kans op recedive en legt de man de schuld nog altijd bij het slachtoffertje.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.