Vrijspraak voor beschuldiging stelen en demonteren 2.430 kogels Kustwacht

WILLEMSTAD - Kustwachter R.V.A.M. (33) stond woensdag in Willemstad terecht voor de verduistering en vernieling van 1.500 kogels 9 millimeter en 930 kogels 5.56 millimeter van de Kustwacht.
 
De verduistering tijdens dienstverband en vernieling (demonteren) van de munitie gebeurde gedurende de periode 1 mei tot en met 31 oktober 2013. Hiermee heeft M. in strijd gehandeld met respectievelijk artikel 2:299 en artikel 2:334 van het Wetboek van Strafrecht van Curaçao.
 
M. was de afgelopen 12 jaar werkzaam voor de Kustwacht, hij is momenteel geschorst in afwachting van het vonnis in deze zaak. Wat de verdachte met de gedemonteerde munitie en kruit heeft gedaaan is niet duidelijk geworden tijdens de behandeling van de zaak.
 
Een aanbod van het Openbaar Ministerie om de zaak af te doen met een transactie van 500 gulden werd niet op ingegaan door de verdachte. Ter rechtszitting eiste Officier van Justitie Gert Rip een geldboete van 750 gulden.
 
Dat de man schuldig is valt volgens het Openbaar Ministerie op te maken uit zes verklaringen van getuigen, collega’s van de man, die zij hebben afgelegd aan functionarissen van de Koninklijke Marechaussee.
 
De getuigen hebben gezien dat M. bezig was met het demonteren van munitie. “Dat hij zijn baan bij de Kustwacht dreigt te verliezen heeft M. geheel aan zichzelf te danken”, aldus de OvJ.
 
De advocaat van de verdachte, Paula Janssen van Sulvaran & Peterson, meent dat de man moet worden vrijgesproken aangezien de munitie-administratie van de Kustwacht niet op orde was en niet valt te bewijzen wat er is verduisterd. “M. is onschuldig”, aldus de advocaat.
 
Rechter Hubben sprak de man voor beide feiten vrij omdat de administratie van de Kustwacht niet op orde was en dat meer mensen toegang hadden tot de munitiekluis. Het is volgens de rechter niet mogelijk vast te stellen dat het gedemonteerde munitie daadwerkelijk van de Kustwacht was. 

Burgemeester Aboutaleb op werkbezoek naar CuraƧao en Colombia

ROTTERADM/WILLEMSTAD - Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam gaat van 21 tot en met 30 september op werkbezoek naar Curaçao en Colombia.

Zero Tolerance will be vigilant during passing of Hurricane Jerry

PHILIPSBURG - As the island prepares for the approaching Hurricane Jerry, the Sint Maarten Police Force and the Public Prosecution Service would like to highlight the focus points of the Zero Tolerance Policy.

Nabestaanden marineduiker willen zwaardere aanklacht voor duikongeval Curacao

WILLEMSTAD/NEDERLAND - Nabestaanden van de 23-jarige marineduiker die in 2015 omkwam bij een duikongeluk op Curaçao, willen dat vier betrokken militairen worden vervolgd wegens dood door schuld.