Gerit Schotte verliest hoger beroep in ontnemingszaak

WILLEMSTAD - Vandaag heeft het gerecht in Willemstad uispraak gedaan het hoger beroep in de ontnemings zaak tegen Gerrti Schotte. De oud-premier van Curaçao moet een bedrag van 1.844.190 Antilliaanse gulden (bijna een miljoen euro) betalen aan het criminaliteitsfonds.

Als hij niet betaalt, moet hij drie jaar langer in de gevangenis blijven, naast de straf van drie jaar die hij nu uitzit. Daarmee is in hoger beroep een straf van bijna twee jaar geleden bevestigd.

De zogenaamde ontnemingszaak is een gevolg van de zaak-Babel. In die zaak werd Schotte veroordeeld voor het aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrifte en witwassen van geld. Hij kreeg drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Het geld, en ook meer oneigenlijk verkregen geld, wilde het Openbaar Ministerie terugvorderen. Daarom is een ontnemingszaak gestart. Schotte zit sinds eind 2018 in de gevangenis.
 
Gerrit Schotte werd in deze zaak bijgestaan door advocaat Marije Vaders. Het OM Curacao werd vertegenwoordid door procureurs-generaal M. Angela en E. de Groot.
 
Lees hier het vonnis:
 

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.