Gerit Schotte verliest hoger beroep in ontnemingszaak

WILLEMSTAD - Vandaag heeft het gerecht in Willemstad uispraak gedaan het hoger beroep in de ontnemings zaak tegen Gerrti Schotte. De oud-premier van Curaçao moet een bedrag van 1.844.190 Antilliaanse gulden (bijna een miljoen euro) betalen aan het criminaliteitsfonds.

Als hij niet betaalt, moet hij drie jaar langer in de gevangenis blijven, naast de straf van drie jaar die hij nu uitzit. Daarmee is in hoger beroep een straf van bijna twee jaar geleden bevestigd.

De zogenaamde ontnemingszaak is een gevolg van de zaak-Babel. In die zaak werd Schotte veroordeeld voor het aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrifte en witwassen van geld. Hij kreeg drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Het geld, en ook meer oneigenlijk verkregen geld, wilde het Openbaar Ministerie terugvorderen. Daarom is een ontnemingszaak gestart. Schotte zit sinds eind 2018 in de gevangenis.
 
Gerrit Schotte werd in deze zaak bijgestaan door advocaat Marije Vaders. Het OM Curacao werd vertegenwoordid door procureurs-generaal M. Angela en E. de Groot.
 
Lees hier het vonnis:
 

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.