Zeven drugskoeriers veroordeeld tijdens Hato-zittingen

WILLEMSTAD – Het Gerecht heeft gistermiddag tijdens de wekelijkse ‘Hato/drugs-zitting’ zeven drugskoeriers veroordeeld tot een gevangenisstraf. Eén zaak is naar een latere datum uitgesteld wegens nader onderzoek dat wordt uitgevoerd.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).
 
De eerste twee verdachten, T.W. en E.R., kregen te horen dat zij een gevangenisstraf van achttien maanden moeten uitzitten. W. wilde ruim één kilo cocaïne naar Nederland smokkelen via een dubbele bodem in zijn koffer. In het geval van R. ging het om 1.755 gram cocaïne.
 
De derde verdachte J.M. werd bij verstek veroordeeld tot zes maanden waarvan drie voorwaardelijk. Hij wilde 205 gram cocaïne vervoeren. A.P. En I.S., de nummer vier en vijf, kregen conform de eis van de officier van Justitie een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk. P. wilde via een vliegtuig van Air Berlin 945 gram cocaïne vervoeren, in het geval van S. ging het om 700 gram cocaïne, die hij zelf in een pak maandverband verstopte.
 
De twee laatste verdachten, S. R. en J.G., kregen van de rechter ieder een gevangenisstraf van zes maanden waarvan drie voorwaardelijk. R. wilde 1.520 gram cocaine in vloeibare vorm in een flesje aloe-sap naar Nederland vervoeren, G. had 750 gram in haar beha’s verstopt. Opvallend waren de relatief hoge geldbedragen die koeriers van de ‘opdrachtgevers’ zouden krijgen. T.W. scoorde het hoogst, hij zou een bedrag van 5.000 euro ontvangen. A.P. en J.G. zouden bij aankomst in Nederland 3.000 euro ontvangen terwijl drugskoerier S.R. 2.000 werd beloofd

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.