Man veroordeeld voor inbraak

WILLEMSTAD - E.S. (31) stond woensdag terecht voor een inbraak. Deze heeft plaatsgevonden in de maand augustus 2012. De dief wist ’s morgens vroeg via een badkamerraam de woning te betreden.

 
Het huis werd overhoop gehaald en goederen weggenomen. S. kon dankzij technisch onderzoek van de politie worden aangehouden. Zijn vingerafdrukken werden in de woning aangetroffen.
 
S. is een bekende van Justitie. Sinds 1998 is hij regelmatig met justitie in aanraking gekomen, onder andere voor heling, diefstal en inbraak. De laatste veroordeling was in 2010.
 
De man ontkendw tijdens het onderzoek en ter rechtszitting de daad. Rapporten die zijn gemaakt zijn op sommige punten duidelijk, op andere weer tegenstrijdig. Volgens de psycholoog is S. verminderd toerekeningsvatbaar en heeft hij een zwakke intelligentie. Verder is hij emotioneel onevenwichtig en is de kans op recidive heel groot. De psychiater noemde de man volledig toerekeningsvatbaar, de kans op recidive heel groot en adviseerde een verplichte opname in het verslavingscentrum Brasami. De man is namelijk ook verslaafd aan drugs. De Stichting Reclassering zegt dat de man in zijn eigen wereldje leeft. Hij heeft weinig norm en plichtsbesef, is verward en heeft een psychotische storing.
 
De Rechter noemde de inbraak een ernstig feit. Het huis werd overhoop gehaald en goederen gestolen. “De maatschappij moet tegen U worden beschermd”, zo verklaarde de Rechter. De man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 10 voorwaardelijk. Als bijzondere voorwaarde van de Rechter moet hij gedurende 1 jaar aan een verplichte klinische behandeling in Brasami worden onderworpen. Doet hij dat niet, dan moet hij bovenop zijn gevangenisstraf alsnog 1 jaar extra de gevangenis in.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.