Man veroordeeld voor inbraak

WILLEMSTAD - E.S. (31) stond woensdag terecht voor een inbraak. Deze heeft plaatsgevonden in de maand augustus 2012. De dief wist ’s morgens vroeg via een badkamerraam de woning te betreden.

 
Het huis werd overhoop gehaald en goederen weggenomen. S. kon dankzij technisch onderzoek van de politie worden aangehouden. Zijn vingerafdrukken werden in de woning aangetroffen.
 
S. is een bekende van Justitie. Sinds 1998 is hij regelmatig met justitie in aanraking gekomen, onder andere voor heling, diefstal en inbraak. De laatste veroordeling was in 2010.
 
De man ontkendw tijdens het onderzoek en ter rechtszitting de daad. Rapporten die zijn gemaakt zijn op sommige punten duidelijk, op andere weer tegenstrijdig. Volgens de psycholoog is S. verminderd toerekeningsvatbaar en heeft hij een zwakke intelligentie. Verder is hij emotioneel onevenwichtig en is de kans op recidive heel groot. De psychiater noemde de man volledig toerekeningsvatbaar, de kans op recidive heel groot en adviseerde een verplichte opname in het verslavingscentrum Brasami. De man is namelijk ook verslaafd aan drugs. De Stichting Reclassering zegt dat de man in zijn eigen wereldje leeft. Hij heeft weinig norm en plichtsbesef, is verward en heeft een psychotische storing.
 
De Rechter noemde de inbraak een ernstig feit. Het huis werd overhoop gehaald en goederen gestolen. “De maatschappij moet tegen U worden beschermd”, zo verklaarde de Rechter. De man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 10 voorwaardelijk. Als bijzondere voorwaarde van de Rechter moet hij gedurende 1 jaar aan een verplichte klinische behandeling in Brasami worden onderworpen. Doet hij dat niet, dan moet hij bovenop zijn gevangenisstraf alsnog 1 jaar extra de gevangenis in.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.

Juriste Ivy Moll krijgt lintje voor haar vrijwilligerswerk in Amersfoort

LEIDEN - Juriste Ivy Frances Moll is zaterdag in Amersfoort benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Lucas Bolsius.

Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain visa to visit

DUTCH CARIBBEAN - The Dutch Caribbean islands Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain a visa to visit. This was stated by the government on Wednesday, adding to the nations that have tightened entry restrictions on the crisis-hit country because of mass emigration.