Man veroordeeld voor inbraak

WILLEMSTAD - E.S. (31) stond woensdag terecht voor een inbraak. Deze heeft plaatsgevonden in de maand augustus 2012. De dief wist ’s morgens vroeg via een badkamerraam de woning te betreden.

 
Het huis werd overhoop gehaald en goederen weggenomen. S. kon dankzij technisch onderzoek van de politie worden aangehouden. Zijn vingerafdrukken werden in de woning aangetroffen.
 
S. is een bekende van Justitie. Sinds 1998 is hij regelmatig met justitie in aanraking gekomen, onder andere voor heling, diefstal en inbraak. De laatste veroordeling was in 2010.
 
De man ontkendw tijdens het onderzoek en ter rechtszitting de daad. Rapporten die zijn gemaakt zijn op sommige punten duidelijk, op andere weer tegenstrijdig. Volgens de psycholoog is S. verminderd toerekeningsvatbaar en heeft hij een zwakke intelligentie. Verder is hij emotioneel onevenwichtig en is de kans op recidive heel groot. De psychiater noemde de man volledig toerekeningsvatbaar, de kans op recidive heel groot en adviseerde een verplichte opname in het verslavingscentrum Brasami. De man is namelijk ook verslaafd aan drugs. De Stichting Reclassering zegt dat de man in zijn eigen wereldje leeft. Hij heeft weinig norm en plichtsbesef, is verward en heeft een psychotische storing.
 
De Rechter noemde de inbraak een ernstig feit. Het huis werd overhoop gehaald en goederen gestolen. “De maatschappij moet tegen U worden beschermd”, zo verklaarde de Rechter. De man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 10 voorwaardelijk. Als bijzondere voorwaarde van de Rechter moet hij gedurende 1 jaar aan een verplichte klinische behandeling in Brasami worden onderworpen. Doet hij dat niet, dan moet hij bovenop zijn gevangenisstraf alsnog 1 jaar extra de gevangenis in.

Aangifte tegen gezaghebber Bonaire geseponeerd

KRALENDIJK - Op 6 maart 2020 hebben mevrouw R. Hellburg-Makaai en de heren M. Pieters en C. Abraham, leden van de Eilandsraad Bonaire, aangifte gedaan van valsheid in geschrift tegen de gezaghebber van Bonaire.

Hof wijst beklag James Finies af

KRALENIJK - Op 6 september 2019 is de heer James Finies aangehouden omdat hij de aanwijzing van de politie niet had gevolgd tijdens de viering van Dia di Boneiru op het Wilhelminaplein.

4-DAAGSE VERDIEPINGSCURSUS ERFRECHT EN HUWELIJKSVERMOGENSRECHT tot nader order uitgesteld

De verdiepingscursus Erfrecht en Huwelijksvermogensrecht op Sint Maarten, die gepland was van 30 maart to 2 april, is in verband met de coronacrisis tot nader order uitgesteld. Wij houden u op de hoogte zodra er een nieuwe datum is gepland.
De boeken geschreven door Prof. mr. Gregor van der Burght zijn uiteraard wel gewoon te bestellen via de gebruikelijke kanalen.
BOEKEN: 
ISBN-13: 978-9462405288
ISBN: 9789462402874