Aannemersbedrijf Willemstad bv failliet

WILLEMSTAD - Aannemersbedrijf Willemstad bv is failliet. Het bedrijf is gisteren in staat van faillissement verklaard. De totale schuld van het bouwbedrijf loopt naar schatting op tot één miljoen gulden.

 
Door het faillissement komen er 59 mensen zonder baan te zitten, zo liet de aangeslagen Hans Schelling, directeur van Willemstad bv, gisteravond tegenover het Antilliaans Dagblad weten.
 
Paul van de Laarschot van advocatenkantoor Van de Laarschot & Associates is de curator in deze zaak.
 
Met de Maduro & Curiel’s Bank is inmiddels een akkoord bereikt en zijn de cao-arbeiders tot donderdag uitbetaald. De rest van de staf is voor vijftig tot zestig procent van hun normale nettoloon uitbetaald. De rest van het salaris wordt mogelijk later bijbetaald.
 
Schelling wijt het onontkoombare faillissement onder andere aan de aanwijzing die Curaçao vorig jaar van de Rijksministerraad heeft gekregen.
 
Volgens de directeur van het aannemersbedrijf is hierdoor de bouwproductie op Curaçao teruggevallen naar bijna nul. ,,Het gaat momenteel verschrikkelijk slecht in de bouw. Er wordt naar verhouding heel weinig gebouwd”, aldus Schelling. Een andere belangrijke factor is volgens de directeur dat zeker tachtig procent van de collega-bedrijven illegalen in dienst nemen die goedkoper werk leveren, maar die ook slechter worden betaald. Van kwaliteit zou er
daardoor geen sprake zijn. 
,,Tja, en dan word je vanzelf te duur. Bedrijven kiezen al snel voor de goedkopere optie. Kwaliteit komt
dan op de tweede plaats.”
 
Vooral jammer vindt Schelling de kennis die nu verloren gaat. ,,Wij deden veel onderhoud in Scharloo bij monumenten, maar ook voor particulieren. Die kennis voor dit soort onderhoud verdwijnt nu om plaats te maken voor mensen die niet over de kennis beschikken en ook de kwaliteit niet kunnen leveren.” Hoewel aangeslagen blijft Schelling het toch proberen. Maandag wordt zijn nieuwe bedrijf opgericht: Bouwbedrijf Willemstad Curaçao (BWC).
 
Opdrachtgevers van Aannemersbedrijf Willemstad bv zijn benaderd met de vraag of zij willen overstappen naar het nieuwe bedrijf van Schelling. Indien zij akkoord gaan, zullen ook lopende opdrachten door BWC worden afgerond.
 
Aannemersbedrijf Willemstad bv, dat officieel in 1989 werd opgericht maar op 1 april 1994 door Schelling is overgenomen, had verschillende projecten lopen, waaronder, zoals eerder deze week door deze krant gemeld, de restauratie van Landhuis Klein Santa Martha.
 
Ook was het bedrijf bezig met de verbouwing van het MCB-filiaal aan de Breedestraat in Otrobanda en de bouw van een grote woning in Seru Boka. De renovatie van Casa Bolívar tegenover de Amerikaanse ambassade, ook een project van het aannemersbedrijf, is onlangs opgeleverd.  

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.