Personeel vraagt faillissement aan voor vliegmaatschappij DAE

WILLEMSTAD - Twintig personeelsleden van Dutch Antilles Express (DAE) hebben faillissement aangevraagd voor hun werkgever. Reden is dat ze wachten op de uitbetaling van hun salaris. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.
 
De rechtbank op Curaçao behandelt de faillissementsaanvraag vrijdag.
 
De groep personeelsleden wil de faillissementsaanvraag hoe dan ook doorzetten, ondanks berichten dat er pogingen gaande zijn om nieuwe investeerders voor de noodlijdende maatschappij te vinden. Vorige week al diende een groep van zo’n tien personeelsleden de aanvraag voor het faillissement in. Woensdag heeft zich een tweede groep personeelsleden bij de faillissementsaanvraag gevoegd.
 
Volgens Stanley Betrian, een van de eigenaren van DAE, worden er nog steeds pogingen gedaan om een investeerder voor de maatschappij te vinden. Op dit moment zou echter nog niets concreet zijn.
 
IATA, de wereldwijde organisatie van luchtvaartmaatschappijen, heeft DAE inmiddels geroyeerd als lid.
 
DAE kampt met grote financiële problemen en heeft afgelopen vrijdag al de vluchtuitvoering moeten staken vanwege een betalingsachterstand van 160.000 gulden (67.400 euro) bij de luchthaven van Curaçao. Eerder moesten vanwege betalingsproblemen ook al routes naar bestemmingen als Sint Maarten en Bonaire worden gestaakt. In Suriname heeft DAE bovendien 200.000 dollar aan schuld openstaan.
 
De situatie van het bedrijf is ingewikkeld. Volgens het Antilliaans Dagblad is DAE op papier een particuliere onderneming. Maar na het plotselinge vertrek in 2011 van Albert Leonora, die de bloedende vliegonderneming pas in december 2010 tegen slechts een symbolisch bedrag overnam van Niek Sandmann, maakt feitelijk overheidsontwikkelingsbank Korpodeko er de dienst uit.

Hof maakt oriƫntatiepunten bij straftoemeting bekend

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba heeft besloten om zijn reeds bestaande, interne oriëntatiepunten voor straftoemeting in strafzaken te publiceren.

St. Maarten students to participate in International Moot Court Competition

PHILIPSBURG--The SXM Moot Court Foundation has selected a team of high school students who will represent St. Maarten in the 2020 High School International Moot Court Competition in Gdynia, Poland, from January 27 to 31, 2020.

Crown witness to be heard in St. Maarten in Larimar case

PHILIPSBURG--Crown witness R.M. must be heard in St. Maarten in the Larimar investigation, the Court decided on Thursday. The Court is to work with the Prosecutor’s Office and other justice stakeholders to ensure his safety during the trial.