‘Zakendoen met Curaçao’ biedt mogelijkheden voor lokale economie Suriname

PARAMARIBO - Op maandag 13 februari 2017 hebben de organisatoren Lloyd Cameron van 4U business solutions en de oprichters van Internationaal Ambitieus, het congres ‘zakendoen met Curaçao’ gelanceerd.
 
In de periode 21 tot en met 23 maart 2017 zal er een handelsmissie plaatsvinden om de bedrijvigheid tussen Suriname en Curaçao te vergroten.
 
Ervaringsdeskundigen uit Curaçao zijn vooraf aan de handelsmissie in Suriname om belangrijke informatie omtrent marktontwikkelingen te delen met Suriname.
 
Op vrijdag 17 februari 2017 zullen deze Curaçaose ervaringsdeskundigen tijdens een congres, een uiteenzetting geven over de mogelijkheden voor de export en de internationalisering van het midden- en kleinbedrijf.
 
Internationaal Ambitieus biedt via haar platform wereldwijd mogelijkheden tot het zakendoen met Nederlands sprekenden. Momenteel zijn er wereldwijd 44 miljoen Nederlands sprekenden verbonden aan diverse organisaties.
 
Ook Suriname kan zijn voordeel hieruit halen en op nog geen 2,5 uur vliegafstand, de zakelijke banden met Curaçao optimaliseren. De hub-functie richting de VS en Latijns Amerika, maar ook de fiscale voordelen zoals de holiday tax en de economische zone, maken zakendoen met Curaçao, interessant.
 
Tijdens het congres, kunnen Surinaamse ondernemers ook hun bedrijfsactiviteiten promoten en netwerken opbouwen met de aanwezige ondernemers uit Curaçao. Veel Surinamers hebben Curaçao al eens voor vakantiedoeleinden bezocht, maar weten nog weinig over de lokale cultuur alsook de zakelijke cultuur.
 
De organisatoren Silvino Seymour en Pascal Frerik, van Internationaal Ambitieus, zetten zich sinds een aantal jaren in om Nederlands sprekende ondernemers met elkaar te verbinden om zo de onderlinge verbondenheid te vergroten en de economische bedrijvigheid te bevorderen.
 
De taal als overeenkomst zorgt ervoor dat er meerdere kosten worden bespaard bij het zakendoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten voor logistiek, productie, promotie en kennisuitwisseling. Suriname als ‘gateway’ voor Curaçao en omgekeerd kan een manier zijn om de lokale economie te versterken en de financiële crisis te boven te komen. ‘Zakendoen met Curacao verbindt en versterkt!’

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.