AFM beboet ABN AMRO voor te late melding transacties

AMSTERDAM - De Autoriteit Financiële Markten heeft boetes van 400.000 en 500.000 euro opgelegd aan respectievelijk ABN AMRO en haar dochterbank ABN AMRO Clearing, omdat zij transacties te laat hebben gemeld.
 
Dit maakte de toezichthouder woensdag bekend.
 
Transacties in beursgenoteerde financiële instrumenten moeten uiterlijk aan het einde van de volgende werkdag worden gemeld aan de AFM. ABN AMRO was te laat met het melden van bijna 87.000 transacties tussen februari 2010 en juli 2015.
 
Volgens de AFM had de bank in elk geval vanaf begin 2013 zijn zaken op orde moeten hebben, nadat de toezichthouder in 2010 al aanwijzingen had gegeven om de interne transactierapportage te verbeteren.
 
ABN AMRO Clearing meldde bijna 12.000 transacties te laat aan. Deze werden grotendeels uitgevoerd op de beurs van Stuttgart tussen september 2014 en april 2016.
 
De boetes werden op 6 juli van dit jaar uitgedeeld. De boete voor ABN AMRO werd iets verlaagd ten opzichte van het basisbedrag van 500.000 euro, omdat de bank de overtreding zelf meldde bij de toezichthouder.
 
Bron: ABM Financial News.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.