16,5 miljoen euro extra naar eilanden

DEN HAAG - Het kabinet heeft 16,5 miljoen euro humanitaire hulp toegezegd aan Aruba, Curaçao en Sint-Maarten en de drie Bes-eilanden voor de komende drie maanden. Dat maakte Staatssecretaris Raymond Knops gisteren bekend.
 
Met dat geld kunnen voedselpakketten en hygiënische middelen gekocht en gedistribueerd worden voor mensen in nood. Op Curaçao alleen al zijn door de corona-crisis naar schatting 50.000 mensen afhankelijk van voedselhulp.
 
De hulp zal via bestaande kanalen van lokale organisaties die nu al operationeel zijn worden gegeven en niet via de eilandelijke overheden.
 
Knops is bereid om daarna de steun aan de eilanden flink uit te breiden, ruimhartig zelfs, maar stelt daar wel voorwaarden aan. Zo vindt hij dat de bestuurders en politici een signaal moeten geven door iets te doen aan bijvoorbeeld de eigen salarissen.
 
Nederland is niet bereid om hulp te blijven geven als de landen hun problemen met belastinginning en overheidsfinanciën niet oplossen. ,,De overheden moeten de tering naar de nering zetten. Exorbitante salarissen moeten worden aangepakt. Dat kan echt niet: stop ermee! Het kan niet zo zijn dat we noodhulp geven, terwijl er aan de andere kant te weinig belasting wordt betaald en er hoge salarissen worden betaald van publiek geld.”
 
De voorstellen voor hulp, maar ook de hervormingsplannen van de regeringen, zullen kritisch bekeken worden voor er verdere financiële hulp wordt verleend. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.