Onderzoek vervalse recepten

WILLEMSTAD - Vanmorgen hebben drie huiszoekingen plaatsgevonden op Curaçao, te weten in Noord Rozendaal, Kaya Dal Pega en Cassandraweg.

Read more...

Dutch police stay in St. Maarten extended

THE HAGUE--Dutch police officers will continue working in St. Maarten until at least September 1 and their number will be increased to 34.

Read more...

Celvisitatie in SDKK gevangenis Curacao

WILLEMSTAD - Vanochtend heeft een celvisitatie plaats gevonden in de gevangenis SDKK, waarbij twee cellenblokken zijn doorzocht. Assistentie bij deze celvisitatie is geleverd door KPC en Defensie.

Read more...

Zaak "Followers" op 19 en 20 april in de rechtbank

WILLEMSTAD - Op donderdag 19 en vrijdag 20 april vind de inhoudelijke behandeling plaats van de zedenzaak tegen ‘apostel’ O.B.

Read more...

Van Raak: geen zware criminelen laten lopen door geldtekort

DEN HAAG – Geldtekort mag nooit een reden zijn om zware criminelen in de Caribische delen van het Koninkrijk ongemoeid te laten. Dat stelt Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) in reactie op het rapport van een commissie die de justitiële rijkswetten heeft geëvalueerd.

Read more...

Curacaoenaar Shurandy S. verdachte van moord broer kroongetuige

HILVERSUM - De man die er van verdacht wordt donderdag broer Reduan van kroongetuige Nabil Bakkali te hebben doodgeschoten, is de 41-jarige op Curacao geboren Shurandy S., beter bekend als ‘Andy’.

Read more...

Prosecutor wants tax fraudsters to go to jail in Emerald-case

PHILIPSBURG--The Prosecutor’s Office insists that contractors found guilty of the evasion of income and turnover tax within the framework of the so-called “Emerald case” spend time in jail, it emerged during Tuesday’s Court hearing of four suspects in this case.

Read more...

Women on Saba sentenced for bodily injury

SABA - Last week the case against G.C.G. was heard in criminal court on Saba. The Public Prosecutor found it proven that she was guilty of stabbing a man in August 2017.

Read more...

Advocaat Holleeder verwijt justitie deals panden van Hout

AMSTERDAM - In de aanloop naar het moordproces tegen Willem Holleeder heeft justitie meer deals met verdachten gesloten dan tot nu toe bekend.

Read more...

Drum dag 2: videobeelden requisitoir procureur generaal

KRALENDIJK - Vandaag was de tweede dag van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak Drum.

Read more...

Eisen OM in zaak "DRUM"

KRALENDIJK - De Advocaat-generaal (AG) van het Openbaar Ministerie heeft vanmorgen gevangenisstraffen geëist in de hoger beroep zaak "DRUM".

Read more...

TBO shares experience with administration and trust offices

PHILIPSBURG - Last week, staff members of TBO/OM and TBO/RST held informative talks with directors of several administration and trust offices located on Sint Maarten. In these talks experiences were shared that relate to criminal investigations into corruption and money laundering.

Read more...

Videobeelden eerste dag hoger beroep zaak DRUM

KRALENDIJK - Vandaag is op Bonaire het hoger beroep begonnen in de zaak ‘DRUM’. Het is de zaak waarbij een gewapende overval plaatsvond in een woning in de wijk Sabadeco Shores op 17 augustus 2016.

Read more...

DRUM-zaak Bonaire van start, zaak tegen Rachijt S. aangehouden

KRALENDIJK - Op Bonaire is woensdagmorgen 14 maart 2018 kort na 9 uur het hoger beroep begonnen in de zaak ‘DRUM’. Het is de zaak waarbij een gewapende overval plaatsvond in een woning in de wijk Sabadeco Shores op 17 augustus 2016.

Read more...

KPCN en bijzondere opsporingsdiensten uit Nederland werken samen in zaak “Warawara”

KRALENDIJK - In opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) BES zijn de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de Directie Opsporing van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW-DO) en het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN), op Bonaire een onderzoek gestart naar vermoedelijk gepleegde strafbare feiten door het op Bonaire gevestigde bedrijf Excellent Construction NV.

Read more...

Behandeling hoger beroep #DRUM op 14, 15 en 16 maart op Bonaire

KRALENDIJK - De behandeling in hoger beroep van de strafzaak DRUM wordt van 14 tot en met 16 maart 2018 in een zaal van het sportcomplex Kompleho Deportivo Boneiru, aan de Kaya Amsterdam te #Bonaire behandeld.

Read more...

Dronken man die slachtoffer dood reed blijft in hechtenis voor nader onderzoek

WILLEMSTAD - De man A.H.M.O. die 9 maart 2018 onder invloed van alcoholhoudende drank de heer R.M.W. dood reed bij een verkeersongeval op de weg naar Fuik, Kaminda Jose C. Anthonia, blijft vastzitten voor nader onderzoek.

Read more...

Inhoudelijke behandeling hoger beroep strafzaak Drum in sportcomplex Kompleho Deportivo Boneiru

KRALENDIJK – De behandeling in hoger beroep van de strafzaak Drum wordt van 14 t/m 16 maart 2018 in een zaal van het sportcomplex Kompleho Deportivo Boneiru, aan de Kaya Amsterdam z/n behandeld. In hoger beroep komen zes van de zeven
verdachten voor het Gerecht.

Read more...

Two men acquitted of counterfeiting

PHILIPSBURG--The Court of First Instance on Wednesday acquitted two men of counterfeiting because their arrest was considered illegal.

Read more...

Fenomeenonderzoek seksuele uitbuiting van minderjarigen

WILLEMSTAD - De aanpak van mensenhandel heeft sinds een aantal jaar een hoge prioriteit binnen het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao. Mensenhandel is de uitbuiting van andere personen met meestal als enige reden het financiële gewin van de daders.

Read more...

disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio