Marechaussee houdt drie CuraƧaoenaars aan

WILLEMSTAD - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag op Curaçao drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal en/of verduistering.

 
Naar aanleiding van een melding van de wachtcommandant van de Marinebasis Parera te Curacao over de mogelijke diefstal of verduistering van een televisietoestel van de basis, is de Marechaussee gevraagd ter plaatse te komen.
 
De marechaussee kon na onderzoek 3 mannen van 39, 44 en 48-jarige, allen eilandbewoners, als verdachten aanmerken. De mannen zijn hierop aangehouden op verdenking van diefstal en/of verduistering. De verdachten zijn in verzekering gesteld.
 
De verdachten waren ingehuurd door Defensie voor een verbouwing op de basis.
 
Het onderzoek zal worden voorgezet door de Brigade Caribisch Gebied (team MPZ) van de Koninklijke Marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie te Curaçao.
 
Alle opsporingsambtenaren van de marechaussee op Curaçao zijn tevens Buitengewoon Agent van Politie (BAVPOL) van het land Curaçao.
 
(Openbaar Ministerie Curacao)
 

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.