Marechaussee houdt drie CuraƧaoenaars aan

WILLEMSTAD - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag op Curaçao drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal en/of verduistering.

 
Naar aanleiding van een melding van de wachtcommandant van de Marinebasis Parera te Curacao over de mogelijke diefstal of verduistering van een televisietoestel van de basis, is de Marechaussee gevraagd ter plaatse te komen.
 
De marechaussee kon na onderzoek 3 mannen van 39, 44 en 48-jarige, allen eilandbewoners, als verdachten aanmerken. De mannen zijn hierop aangehouden op verdenking van diefstal en/of verduistering. De verdachten zijn in verzekering gesteld.
 
De verdachten waren ingehuurd door Defensie voor een verbouwing op de basis.
 
Het onderzoek zal worden voorgezet door de Brigade Caribisch Gebied (team MPZ) van de Koninklijke Marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie te Curaçao.
 
Alle opsporingsambtenaren van de marechaussee op Curaçao zijn tevens Buitengewoon Agent van Politie (BAVPOL) van het land Curaçao.
 
(Openbaar Ministerie Curacao)
 

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.

Venezuela reopens borders with Brazil and Aruba

ORANJESTAD/CARACAS - Venezuela is reopening its borders with Brazil and the Caribbean island of Aruba, Venezuela's Economy Vice President Tareck El Aissami said on Friday.