Broers vast op verdenking 'dreigvideo'

WILLEMSTAD - Twee broers in de leeftijd van 27 en 19 jaar hebben zich dinsdag 7 mei bij het politiebureau in Brievengat aangegeven als de breinen achter de dreigvideo die afgelopen zondag direct na de moord op politicus Helmin Wiels op You Tube verscheen.

 
De politie laat verder weten dat de broers ook vastzitten op verdenking van moord met voorbedachte rade. Of het hier om de moord op Wiels gaat laat de politie in het midden.
 
De broers met de initialen V.S.M (27) en H.D.M (19) zijn geboren op Curaçao . "We waren ze al heel dicht op de hielen en in de afrondende fase van het onderzoek, toen ze zichzelf kwamen aangeven op het politiebureau", laat de politie weten. Naar aanleiding van de arrestatie heeft de politie ook twee huiszoekingen verricht in een woonhuis op de Hydraweg en op de Comancheweg. Daar heeft de politie computermateriaal en verschillende documenten in verband met de dreigvideo in beslag genomen.
 
In de video genaamd Patriota: Mensage pa Korsou kondigen de makers in het Papiaments aan dat ‘nu de eerste pion is gevallen er nog meer moorden op landverraders zullen volgen.’ Ook wordt er in de video verwezen naar de volksopstand van 30 mei 1969. Al met al heeft de video heel wat onrust teweeg gebracht in de Curaçaose samenleving. Meer dan 3.000 mensen bekeken de video, die inmiddels van You Tube is gehaald.
 
(Caribisch netwerk)
 
Related article:
 

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.