Broers vast op verdenking 'dreigvideo'

WILLEMSTAD - Twee broers in de leeftijd van 27 en 19 jaar hebben zich dinsdag 7 mei bij het politiebureau in Brievengat aangegeven als de breinen achter de dreigvideo die afgelopen zondag direct na de moord op politicus Helmin Wiels op You Tube verscheen.

 
De politie laat verder weten dat de broers ook vastzitten op verdenking van moord met voorbedachte rade. Of het hier om de moord op Wiels gaat laat de politie in het midden.
 
De broers met de initialen V.S.M (27) en H.D.M (19) zijn geboren op Curaçao . "We waren ze al heel dicht op de hielen en in de afrondende fase van het onderzoek, toen ze zichzelf kwamen aangeven op het politiebureau", laat de politie weten. Naar aanleiding van de arrestatie heeft de politie ook twee huiszoekingen verricht in een woonhuis op de Hydraweg en op de Comancheweg. Daar heeft de politie computermateriaal en verschillende documenten in verband met de dreigvideo in beslag genomen.
 
In de video genaamd Patriota: Mensage pa Korsou kondigen de makers in het Papiaments aan dat ‘nu de eerste pion is gevallen er nog meer moorden op landverraders zullen volgen.’ Ook wordt er in de video verwezen naar de volksopstand van 30 mei 1969. Al met al heeft de video heel wat onrust teweeg gebracht in de Curaçaose samenleving. Meer dan 3.000 mensen bekeken de video, die inmiddels van You Tube is gehaald.
 
(Caribisch netwerk)
 
Related article:
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.