Broers vast op verdenking 'dreigvideo'

WILLEMSTAD - Twee broers in de leeftijd van 27 en 19 jaar hebben zich dinsdag 7 mei bij het politiebureau in Brievengat aangegeven als de breinen achter de dreigvideo die afgelopen zondag direct na de moord op politicus Helmin Wiels op You Tube verscheen.

 
De politie laat verder weten dat de broers ook vastzitten op verdenking van moord met voorbedachte rade. Of het hier om de moord op Wiels gaat laat de politie in het midden.
 
De broers met de initialen V.S.M (27) en H.D.M (19) zijn geboren op Curaçao . "We waren ze al heel dicht op de hielen en in de afrondende fase van het onderzoek, toen ze zichzelf kwamen aangeven op het politiebureau", laat de politie weten. Naar aanleiding van de arrestatie heeft de politie ook twee huiszoekingen verricht in een woonhuis op de Hydraweg en op de Comancheweg. Daar heeft de politie computermateriaal en verschillende documenten in verband met de dreigvideo in beslag genomen.
 
In de video genaamd Patriota: Mensage pa Korsou kondigen de makers in het Papiaments aan dat ‘nu de eerste pion is gevallen er nog meer moorden op landverraders zullen volgen.’ Ook wordt er in de video verwezen naar de volksopstand van 30 mei 1969. Al met al heeft de video heel wat onrust teweeg gebracht in de Curaçaose samenleving. Meer dan 3.000 mensen bekeken de video, die inmiddels van You Tube is gehaald.
 
(Caribisch netwerk)
 
Related article:
 

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.

Bezoek Aruba in het teken van opvang, monumenten en medische zorg

ORANJESTAD/DEN HAAG - Minister Knops is maandag 13 januari 2020 op bezoek geweest op Aruba. Naast gesprekken met de Gouverneur en de Minister-President, liet hij zich informeren over de werkzaamheden van Fundacion pa Hende Muhe den Dificultad (FHMD), de monumentenzorg en het Instituto Medical San Nicolas (IMSAN).

UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.