Broers vast op verdenking 'dreigvideo'

WILLEMSTAD - Twee broers in de leeftijd van 27 en 19 jaar hebben zich dinsdag 7 mei bij het politiebureau in Brievengat aangegeven als de breinen achter de dreigvideo die afgelopen zondag direct na de moord op politicus Helmin Wiels op You Tube verscheen.

 
De politie laat verder weten dat de broers ook vastzitten op verdenking van moord met voorbedachte rade. Of het hier om de moord op Wiels gaat laat de politie in het midden.
 
De broers met de initialen V.S.M (27) en H.D.M (19) zijn geboren op Curaçao . "We waren ze al heel dicht op de hielen en in de afrondende fase van het onderzoek, toen ze zichzelf kwamen aangeven op het politiebureau", laat de politie weten. Naar aanleiding van de arrestatie heeft de politie ook twee huiszoekingen verricht in een woonhuis op de Hydraweg en op de Comancheweg. Daar heeft de politie computermateriaal en verschillende documenten in verband met de dreigvideo in beslag genomen.
 
In de video genaamd Patriota: Mensage pa Korsou kondigen de makers in het Papiaments aan dat ‘nu de eerste pion is gevallen er nog meer moorden op landverraders zullen volgen.’ Ook wordt er in de video verwezen naar de volksopstand van 30 mei 1969. Al met al heeft de video heel wat onrust teweeg gebracht in de Curaçaose samenleving. Meer dan 3.000 mensen bekeken de video, die inmiddels van You Tube is gehaald.
 
(Caribisch netwerk)
 
Related article:
 

St. Maarten one step closer to averting FATF blacklisting

PHILIPSBURG--St. Maarten came one step closer to being compliant with the Financial Action Task Force (FATF) recommendations and avoiding being publicly listed as a jurisdiction with weak measures to combat money-laundering and terrorism-financing on Friday when Members of Parliament (MPs) unanimously passed the National Ordinance amending the Penal Code in connection with the implementation of some urgent international obligations.

CU wil wet tegen kindermishandeling BES-eilanden

BES EILANDEN - De ChristenUnie wil dat er een nieuwe wet komt tegen kindermishandeling op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De kleinste regeringspartij roept het kabinet op werk te maken van een wet die fysiek en psychisch geweld tegen kinderen ook op de BES-eilanden verbiedt.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.