Twee broers verdacht van moord Wiels

WILLEMSTAD - De twee mannen die gisteren op Curaçao werden opgepakt voor het maken van een dreigvideo, worden ook verdacht van de moord op de politicus Helmin Wiels, meldt de NOS.

 
De twee broers van 19 en 27 jaar hadden een video op YouTube geplaatst, waarin zij de dood van Wiels "het begin" noemen. Ook zeggen ze dat meer aanslagen zullen volgen.
 
Volgens een politiewoordvoerder in Willemstad  ziet de politie de video als een bekentenis en verdenkt de twee nu van moord.
 
De politie benadrukt dat het onderzoek naar de moord gewoon doorloopt. NOS-correspondent Dick Drayer zegt dat het absoluut niet zeker is dat de twee broers de moord op Wiels daadwerkelijk hebben gepleegd.
 
Volgens Drayer zijn daar behalve de video voor zover bekend geen aanwijzingen voor. De politiewoordvoerder sluit niet uit dat de dreigvideo een slecht bedoelde grap is.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.