Twee broers verdacht van moord Wiels

WILLEMSTAD - De twee mannen die gisteren op Curaçao werden opgepakt voor het maken van een dreigvideo, worden ook verdacht van de moord op de politicus Helmin Wiels, meldt de NOS.

 
De twee broers van 19 en 27 jaar hadden een video op YouTube geplaatst, waarin zij de dood van Wiels "het begin" noemen. Ook zeggen ze dat meer aanslagen zullen volgen.
 
Volgens een politiewoordvoerder in Willemstad  ziet de politie de video als een bekentenis en verdenkt de twee nu van moord.
 
De politie benadrukt dat het onderzoek naar de moord gewoon doorloopt. NOS-correspondent Dick Drayer zegt dat het absoluut niet zeker is dat de twee broers de moord op Wiels daadwerkelijk hebben gepleegd.
 
Volgens Drayer zijn daar behalve de video voor zover bekend geen aanwijzingen voor. De politiewoordvoerder sluit niet uit dat de dreigvideo een slecht bedoelde grap is.
 

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.