Twee broers verdacht van moord Wiels

WILLEMSTAD - De twee mannen die gisteren op Curaçao werden opgepakt voor het maken van een dreigvideo, worden ook verdacht van de moord op de politicus Helmin Wiels, meldt de NOS.

 
De twee broers van 19 en 27 jaar hadden een video op YouTube geplaatst, waarin zij de dood van Wiels "het begin" noemen. Ook zeggen ze dat meer aanslagen zullen volgen.
 
Volgens een politiewoordvoerder in Willemstad  ziet de politie de video als een bekentenis en verdenkt de twee nu van moord.
 
De politie benadrukt dat het onderzoek naar de moord gewoon doorloopt. NOS-correspondent Dick Drayer zegt dat het absoluut niet zeker is dat de twee broers de moord op Wiels daadwerkelijk hebben gepleegd.
 
Volgens Drayer zijn daar behalve de video voor zover bekend geen aanwijzingen voor. De politiewoordvoerder sluit niet uit dat de dreigvideo een slecht bedoelde grap is.
 

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.