Controle boetes van start op lucht- en zeehaven

CURACAO- Het Openbaar Ministerie Curaçao is in nauwe samenwerking met de Immigratiedienst 
Curaçao gestart met het systeem waarbij het mogelijk is geworden om openstaande boetes digitaal te traceren bij reizigers die het land via de luchthaven Hato of de zeehaven verlaten of binnenkomen.
 
Met ingang van vandaag is het reeds mogelijk dat de openstaande boetes door de Immigratiebeamte worden opgemerkt. Dit dankzij de invoer van het openstaande boetes van het OM in het “Border Management System”. Het Openbaar Ministerie adviseert alle burgers om vooral hun boetes te betalen voordat zij het eiland verlaten, dit om mogelijk ongemak op Hato te voorkomen.
 
Voor meer informatie over het innen en betalen van boetes verwijst het OM graag naar de folder “Verkeersboete: Transactie of Veroordeling”. Deze is gratis verkrijgbaar bij het Openbaar Ministerie in De Tempel in Punda, bij het Parket Procureur-generaal aan het Wilhelminaplein, bij de Bentana di Informashon te Saliña, Belastingdienst in Emmastad en bij de balie van de Immigratiedienst op Hato.

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.