Controle boetes van start op lucht- en zeehaven

CURACAO- Het Openbaar Ministerie Curaçao is in nauwe samenwerking met de Immigratiedienst 
Curaçao gestart met het systeem waarbij het mogelijk is geworden om openstaande boetes digitaal te traceren bij reizigers die het land via de luchthaven Hato of de zeehaven verlaten of binnenkomen.
 
Met ingang van vandaag is het reeds mogelijk dat de openstaande boetes door de Immigratiebeamte worden opgemerkt. Dit dankzij de invoer van het openstaande boetes van het OM in het “Border Management System”. Het Openbaar Ministerie adviseert alle burgers om vooral hun boetes te betalen voordat zij het eiland verlaten, dit om mogelijk ongemak op Hato te voorkomen.
 
Voor meer informatie over het innen en betalen van boetes verwijst het OM graag naar de folder “Verkeersboete: Transactie of Veroordeling”. Deze is gratis verkrijgbaar bij het Openbaar Ministerie in De Tempel in Punda, bij het Parket Procureur-generaal aan het Wilhelminaplein, bij de Bentana di Informashon te Saliña, Belastingdienst in Emmastad en bij de balie van de Immigratiedienst op Hato.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.