10 jaar cel geëist voor poging dubbele moord

WILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie eiste onlangs tien jaar gevangenisstraf tegen de man Vernon S. (40) voor een poging moord op twee broers, op 11 mei bij Seru Grandi. De man beweert onschuldig te zijn.
 
De broers van twintig en dertig jaar oud zaten op de bewuste dag in de tuin van een woning bij de genoemde wijk, toen zij door de man uit een grijze Toyota Yaris werden beschoten. Een van de slachtoffers werd geraakt in zijn buik, in zijn elleboog en in zijn rechterbil. Zijn broer raakte gewond aan zijn rechterbeen.
 
De dader, Vernon S., werd later die avond gewond aangetroffen bij een snèk in Fuik. Hij was door onbekenden zwaar mishandeld en lag bloedend op de grond. Ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht.
 
S. benadrukte tijdens de behandeling van de zaak echter onschuldig te zijn en beweerde zelf slachtoffer te zijn. S. verzocht de rechter om de zaak goed te bestuderen. Het Openbaar Ministerie is echter overtuigd dat hij de mannen met voorbedachte rade had willen vermoorden.
 
De rechter neemt over enkele weken een beslissing in deze zaak.
 
Amigoe

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.