Vrouw verzwijgt vermogen van ruim 2 ton euro in Suriname

DEN HAAG - De Sociale Verzekeringsbank (SVB) mag een bedrag van ruim 28.000 euro terugvorderen van een Surinaams-Nederlandse vrouw. De vrouw heeft verzuimd de autoriteiten haar vermogen in Suriname van ruim 220.000 euro door te geven.
 
In hoger beroep heeft de Centrale Raad van Beroep geen enkele aanleiding gezien de maatregel van de SVB terug te draaien. De schuld van ruim 200.000 Amerikaanse dollar die ze in Suriname zou hebben, is niet aannemelijk gemaakt. De vrouw ontving een aanvullende inkomensvoorziening voor ouderen.
 
SVB kreeg twee anonieme meldingen binnen dat de vrouw vaak in het buitenland zou verblijven en dat ze inkomsten heeft uit een bedrijf in Suriname. Uit het onderzoek terzake bleek dat ze een vermogen heeft van 212.000 euro. Hierop is haar uitkering gedurende een bepaalde periode teruggevorderd.
 
De Ware Tijd

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.