FIOD rolt illegale gokorganisatie op

THE NETHERLANDS - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft vijf mensen opgepakt voor het aanbieden van illegale weddenschappen op voetbalwedstrijden. Er zijn huiszoekingen gedaan in Rijswijk, Den Haag en Hilversum, Cyprus, Curaçao, Duitsland, Oostenrijk en Engeland.
 
De hoofdverdachten zijn een man van 34 uit Rijswijk, een man van 40 uit Hilversum en een 40-jarige Nederlander die op Cyprus woont.
 
De drie worden ervan verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie die in Nederland op grote schaal het gokken op voetbalwedstrijden mogelijk maakte. De FIOD heeft honderdduizenden euro’s contant geld, auto’s en luxe goederen zoals Rolex-horloges in beslag genomen.
 
Duitsland
De 40-jarige man op Cyprus zou de spin in het web zijn van de organisatie. De Nederlandse justitie werd over hem onder meer getipt door Duitse collega’s.
 
De man is ook verdachte in een Duits onderzoek naar betrokkenheid bij matchfixing in 2008 en 2009, waaronder ook wedstrijden in Nederland. Volgens het functioneel parket in Nederland is onderzocht of de man ook nog na die tijd betrokken was bij matchfixing, maar is dat niet gebleken. Ook van de andere verdachten is niet gebleken dat ze zijn betrokken bij matchfixing.
 
De mannen uit Rijswijk en Hilversum brachten de wedstrijden waarop kon worden gegokt aan de man. Via tussenpersonen boden zij weddenschappen aan. De inzetten en eventuele winst werd cash geregeld. Het verdiende geld werd door de criminelen witgewassen.
 
Doorzoekingen
Behalve de drie verdachten is nog een man van 49 uit Zevenhuizen opgepakt voor valsheid in geschrifte en een 58-jarige Hagenaar voor het aanbieden van illegale lotto en witwassen.
 
De FIOD heeft panden in Rijswijk, Den Haag en Hilversum en Cyprus onderzocht. Daarnaast zijn er huiszoekingen geweest in Curaçao, Duitsland, Oostenrijk en Engeland. Op diverse panden is beslag gelegd.
 
Bron: NOS

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.