FIOD rolt illegale gokorganisatie op

THE NETHERLANDS - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft vijf mensen opgepakt voor het aanbieden van illegale weddenschappen op voetbalwedstrijden. Er zijn huiszoekingen gedaan in Rijswijk, Den Haag en Hilversum, Cyprus, Curaçao, Duitsland, Oostenrijk en Engeland.
 
De hoofdverdachten zijn een man van 34 uit Rijswijk, een man van 40 uit Hilversum en een 40-jarige Nederlander die op Cyprus woont.
 
De drie worden ervan verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie die in Nederland op grote schaal het gokken op voetbalwedstrijden mogelijk maakte. De FIOD heeft honderdduizenden euro’s contant geld, auto’s en luxe goederen zoals Rolex-horloges in beslag genomen.
 
Duitsland
De 40-jarige man op Cyprus zou de spin in het web zijn van de organisatie. De Nederlandse justitie werd over hem onder meer getipt door Duitse collega’s.
 
De man is ook verdachte in een Duits onderzoek naar betrokkenheid bij matchfixing in 2008 en 2009, waaronder ook wedstrijden in Nederland. Volgens het functioneel parket in Nederland is onderzocht of de man ook nog na die tijd betrokken was bij matchfixing, maar is dat niet gebleken. Ook van de andere verdachten is niet gebleken dat ze zijn betrokken bij matchfixing.
 
De mannen uit Rijswijk en Hilversum brachten de wedstrijden waarop kon worden gegokt aan de man. Via tussenpersonen boden zij weddenschappen aan. De inzetten en eventuele winst werd cash geregeld. Het verdiende geld werd door de criminelen witgewassen.
 
Doorzoekingen
Behalve de drie verdachten is nog een man van 49 uit Zevenhuizen opgepakt voor valsheid in geschrifte en een 58-jarige Hagenaar voor het aanbieden van illegale lotto en witwassen.
 
De FIOD heeft panden in Rijswijk, Den Haag en Hilversum en Cyprus onderzocht. Daarnaast zijn er huiszoekingen geweest in Curaçao, Duitsland, Oostenrijk en Engeland. Op diverse panden is beslag gelegd.
 
Bron: NOS

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.