Requisitoir Eerste zittingsdag rechtszaak Hato-shooting

WILLEMSTAD — Vandaag begon in de rechtbank in Willemstad de rechtszaak tegen de verdachten Gyvency M. en Renaldo M. over hun betrokkenheid bij de dubbele moord op het vliegveld Hato.
 
Zoals aangekondigd was er sprake van aangescherpte beveiliging. Iedereen die in het Stadhuis aanwezig wilde of moest zijn, uitvoerig gecontroleerd. Er was zero tolerance binnen en buiten de zaal, ruim 40 agenten hielden alles scherp in de gaten. Eenmaal binnen mocht niemand kort voor de zitting rondlopen of de zaal verlaten.
 
De verdachten werden door de rechter gehoord. Officier Gert Rip stelde ook enkele vragen. Na de middag bracht hij zijn requisitoir naar voren, zie hieronder.
 
Morgen zal officier Clarelli Hato-Willems dat doen in de zaken tegen de andere verdachten/schutters, Raily B., Judrin M. en Adrian M.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.