Instructie “Interpol Signalering Hato” van kracht

WILLEMSTAD – Per 1 oktober 2017 is door de Procureur-generaal (PG) de instructie “Interpol Signalering Hato” van kracht. Hiermee kunnen gesignaleerde personen bij Interpol op Hato worden aangehouden.
 
Dit is een van de maatregelen die genomen is om de weerbaarheid aan de grenzen te vergroten. Curaçao moet beschermd zijn tegen mensen die hier niet welkom zijn.
 
Het is een samenwerking tussen de diensten Korps Politie Curaçao, National Central Bureau (NCB) Interpol Curaçao en het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao.
 
Een toenemend aantal incidenten gerelateerd aan vuurwapengeweld, de verdovende middelenhandel en illegale immigratie als ook de groei van terroristische dreiging kan alleen effectief aan de grenzen worden tegengehouden, zowel via de lucht als het water. Dat dwingt het land Curaçao, ook samen met de andere landen binnen het Koninkrijk, de grenzen te versterken om de risico’s te beperken en veiligheid van de samenleving te bevorderen.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.

Venezuela reopens borders with Brazil and Aruba

ORANJESTAD/CARACAS - Venezuela is reopening its borders with Brazil and the Caribbean island of Aruba, Venezuela's Economy Vice President Tareck El Aissami said on Friday.