Politicus Clark Abraham veroordeeld voor stalking, huisvredebreuk en mishandeling

KRALENDIJK - Woensdag 28 februari is door de rechter op Bonaire wettig en bewezen dat Clark Abraham zich schuldig heeft gemaakt aan stalking van zijn (ex-)vrouw, dat hij tot twee maal huisvredebreuk heeft gepleegd bij de woning van zijn (ex-)vrouw en dat hij de man V.S. heeft mishandeld.
 
Het Gerecht veroordeelde Abraham tot een gevangenisstraf van 98 dagen, waarvan 60 dagen voorwaardelijk werden opgelegd. Aan de voorwaardelijke straf is een proeftijd van 1 jaar verbonden. Door de Officier van Justitie was een gevangenisstraf van 128 dagen geëist, waarvan 90 dagen voorwaardelijk, met daaraan gekoppeld een proeftijd van 3 jaren.
 
Clark Abraham is, conform de eis van de Officier van Justitie, vrijgesproken van de mishandeling van zijn (ex-) vrouw in juni 2017.
 
Aan de voorwaardelijke veroordeling zijn ook de volgende bijzondere voorwaarden verbonden: Abraham dient zich gedurende de proeftijd te gedragen naar de voorschriften en aanwijzingen te geven door of namens Stichting Reclassering Caribisch Nederland, zulks zolang deze instelling dat gedurende de proeftijd nodig acht. Ook als dat inhoudt dat verdachte zich gedurende die proeftijd onder behandeling stelt bij een psycholoog werkzaam bij Mental Health Caribbean. Verder dient verdachte mee te werken aan de ingezette hulpverlening door de Voogdijraad en Centrum Jeugd en Gezin. Tot slot mag verdachte gedurende de proeftijd op geen enkele wijze - direct of indirect- contact opnemen, zoeken of hebben met C. E., tenzij dit noodzakelijk is naar het oordeel van de psycholoog, de Reclassering, de Voogdijraad en/of het Centrum Jeugd en Gezin in verband met de (afwikkeling van de) echtscheidingsprocedure en/of het invulling geven aan en/of uitvoering van de omgangsregeling met de minderjarige zoon van veroordeelde. Ook mag verdachte gedurende de proeftijd geen contact opnemen, zoeken of hebben met V.S., tenzij dit noodzakelijk is naar het oordeel van de Reclassering.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.