Dronken man die slachtoffer dood reed blijft in hechtenis voor nader onderzoek

WILLEMSTAD - De man A.H.M.O. die 9 maart 2018 onder invloed van alcoholhoudende drank de heer R.M.W. dood reed bij een verkeersongeval op de weg naar Fuik, Kaminda Jose C. Anthonia, blijft vastzitten voor nader onderzoek.
 
In het jaar 2018 zullen het aantal alcoholcontroles worden verhoogd. Wetgeving is zoals bekend aanstaande voor het gebruik van ademanalyse-apparatuur op Curaçao. Tot die tijd zal blaas-apparatuur bij gelegenheid al wel worden ingezet bij de geplande alcoholcontroles die komen. Als de politie bij staandehouding het vermoeden heeft van alcoholgebruik dan dient geblazen te worden voordat men verder mag rijden. Blaas je niet dan wordt de auto in bewaring genomen. Blaas je wel en positief (dus teveel alcohol) dan wordt de auto in bewaring genomen, tenzij een nuchtere chauffeur wordt geregeld voordat de sleepauto is gearriveerd. Van die zaken waarin het bovenmatig alcoholgebruik wordt aangetoond worden – zolang de wetgeving niet op orde is – geen strafzaken gemaakt.
 
Echter, de mensen die positief blazen worden wel genoteerd en in de politie-systemen opgenomen. Met andere woorden het werk dat de politie doet, wordt vastgelegd. Rondom die alcoholcontroles zal ook pers aanwezig zijn.
 
Helaas is gebleken dat slachtoffer R.M.W. zijn gordel niet heeft gedragen. KPC en het Openbaar Ministerie (OM) zullen doorgaan met hun acties burgers te bewegen hun gordel wel om te doen. Voorlichting wordt gegeven. De boete voor het niet dragen van de gordel is thans 300 gulden. Extra aandacht wordt middels de boetes gegeven voor kinderen niet in de gordel.
 
De Minister van Verkeer is inmiddels gevraagd voorlichting op scholen te willen verzorgen, zodat het vanaf jongs af aan duidelijk is en wordt dat de gordel in het verkeer gedragen dient te worden.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.