Videobeelden eerste dag hoger beroep zaak DRUM

KRALENDIJK - Vandaag is op Bonaire het hoger beroep begonnen in de zaak ‘DRUM’. Het is de zaak waarbij een gewapende overval plaatsvond in een woning in de wijk Sabadeco Shores op 17 augustus 2016.
 
De politie werd gewaarschuwd en bij de confrontatie met de overvallers schoot een van hen politie-agent Ferry Bakx dood. In juni 2017 werden alle 7 verdachten veroordeeld door het Gerecht in Eerste Aanleg. Zes van hen waren voor de overval uit Venezuela overgekomen. De schutter kreeg 19 jaar gevangenisstraf opgelegd, de andere betrokkenen tussen de 12 en 20 jaar.
 
Bekijk hier de video beelden van de eerste dag (Bron: Hof van Justitie)
 
 
 
 
 
De vonnissen:
 
 
 
 

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.