Eisen OM in zaak "DRUM"

KRALENDIJK - De Advocaat-generaal (AG) van het Openbaar Ministerie heeft vanmorgen gevangenisstraffen geëist in de hoger beroep zaak "DRUM".
 
Het betreft de zaak van een gewapende overval op 17 augustus 2016 in de wijk Sabadeco Shores op Bonaire waarbij politieagent Ferry Bakx dodelijk werd getroffen. 
 
In 2017 werden de zeven verdachten reeds in Eerste Aanleg veroordeeld. Zes gingen tegen het vonnis in hoger beroep welke nu op Bonaire wordt behandeld.
 
Voor de schutter Nitzael P.-G. werd een gevangenisstraf geëist van 19 jaar. Voor Chanon P.-G. een celstraf van 18 jaar. Voor William P.-M. 13 jaar. Voor José E.-P. 13 jaar en voor Fransisco P.-M. een celstraf van 14 jaar.
 
Na de middag volgt het pleidooi van de vier advocaten en mogelijk vandaag anders vermoedelijk vrijdag 16 maart repliek en dupliek en ter afsluiting nog het laatste woord van de verdachten.
 
Het Hof zal vermoedelijk over drie weken uitspraak doen in deze zaak.
 
 
 
 
 
De vonnissen:
 
 
 

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.

Uitspraak College van Beroep

ECLI:NL:OGEAA:2014:43
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
ORANJESTAD - Gedurende de periode dat appellant in Aruba geen werkelijke verblijfplaats hield, kan hij niet als ingezetene van Aruba worden beschouwd.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.