Drum dag 2: videobeelden requisitoir procureur generaal

KRALENDIJK - Vandaag was de tweede dag van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak Drum.

 
Het betreft de zaak van een gewapende overval op 17 augustus 2016 in de wijk Sabadeco Shores op Bonaire waarbij politieagent Ferry Bakx dodelijk werd getroffen. 
 
In 2017 werden de zeven verdachten reeds in Eerste Aanleg veroordeeld. Zes gingen tegen het vonnis in hoger beroep welke nu op Bonaire wordt behandeld.
 
Vandaag was de laatste dag van de inhoudelijke behandeling in hoger beroep van de zaak Drum. Er is meer tijd nodig dan de normale drie weken om vonnis te wijzen. Daarom wordt het onderzoek ter terecht zitting op 3 april 2018 om 9.30 uur gesloten.
 
Drie weken later, op 24 april 2018, om 9.30 uur wordt via video verbinding uitspraak gedaan in deze zaak. Het Hof doet uitspraak in Curaçao via videoverbinding met de penitentiaire inrichting in Nederland en het gerechtsgebouw op Bonaire. Enkele verdachten zijn in Nederland gedetineerd en enkele op Bonaire.
 

Hier kunt u een gedeelte van de requisitoir van de procureur generaal bekijken.

(Bron: Hof van Justitie)
 
 
Related articles:
 
 
 
De vonnissen:
 
 
 
 
 

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.