Verklaring OM Curaçao over Francesco Corallo

WILLEMSTAD - Wat vandaag in de rechtszaal over Francesco Corallo door de verdediging in de zaak "Babel" over heeft gezegd is niet direct relevant in deze ontnemingszaak tegen Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs. Toch hecht het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao hieraan hieromtrent het volgende op te merken.
 
Destijds, toen de vervolging tegen Schotte voor omkoping speelde, is uiteraard wel gekeken naar de mogelijkheid om Corallo zelf ook te vervolgen. Na bestudering van de wet en jurisprudentie bleek toen echter dat er nogal wat juridische haken en ogen zaten aan de vervolging van Corallo wegens actieve omkoping. Dit had onder meer te maken met oude wetgeving en het feit dat Corallo geen ingezetene van Curaçao was.
 
Voorts is in de overwegingen om Corallo vooralsnog niet te vervolgen meegenomen de omstandigheid dat hij vermoedelijk een langdurige gevangenisstraf in Italië tegemoet ziet.
 
Tot slot kan het OM Curaçao mededelen dat zij heeft vernomen van Italiaanse collega’s dat de strafzaak tegen Corallo in Italië nog dit jaar, in medio november, op zitting in Rome staat.
 
Dat Corallo nu op vrije voeten is, en op Sint Maarten is gezien, komt doordat de maximale termijn van huisarrest in Italië was verlopen. Het betekent niet dat dat hij niet meer vervolgd wordt in Italië.

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.