Verklaring OM Curaçao over Francesco Corallo

WILLEMSTAD - Wat vandaag in de rechtszaal over Francesco Corallo door de verdediging in de zaak "Babel" over heeft gezegd is niet direct relevant in deze ontnemingszaak tegen Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs. Toch hecht het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao hieraan hieromtrent het volgende op te merken.
 
Destijds, toen de vervolging tegen Schotte voor omkoping speelde, is uiteraard wel gekeken naar de mogelijkheid om Corallo zelf ook te vervolgen. Na bestudering van de wet en jurisprudentie bleek toen echter dat er nogal wat juridische haken en ogen zaten aan de vervolging van Corallo wegens actieve omkoping. Dit had onder meer te maken met oude wetgeving en het feit dat Corallo geen ingezetene van Curaçao was.
 
Voorts is in de overwegingen om Corallo vooralsnog niet te vervolgen meegenomen de omstandigheid dat hij vermoedelijk een langdurige gevangenisstraf in Italië tegemoet ziet.
 
Tot slot kan het OM Curaçao mededelen dat zij heeft vernomen van Italiaanse collega’s dat de strafzaak tegen Corallo in Italië nog dit jaar, in medio november, op zitting in Rome staat.
 
Dat Corallo nu op vrije voeten is, en op Sint Maarten is gezien, komt doordat de maximale termijn van huisarrest in Italië was verlopen. Het betekent niet dat dat hij niet meer vervolgd wordt in Italië.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.