Verklaring OM Curaçao over Francesco Corallo

WILLEMSTAD - Wat vandaag in de rechtszaal over Francesco Corallo door de verdediging in de zaak "Babel" over heeft gezegd is niet direct relevant in deze ontnemingszaak tegen Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs. Toch hecht het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao hieraan hieromtrent het volgende op te merken.
 
Destijds, toen de vervolging tegen Schotte voor omkoping speelde, is uiteraard wel gekeken naar de mogelijkheid om Corallo zelf ook te vervolgen. Na bestudering van de wet en jurisprudentie bleek toen echter dat er nogal wat juridische haken en ogen zaten aan de vervolging van Corallo wegens actieve omkoping. Dit had onder meer te maken met oude wetgeving en het feit dat Corallo geen ingezetene van Curaçao was.
 
Voorts is in de overwegingen om Corallo vooralsnog niet te vervolgen meegenomen de omstandigheid dat hij vermoedelijk een langdurige gevangenisstraf in Italië tegemoet ziet.
 
Tot slot kan het OM Curaçao mededelen dat zij heeft vernomen van Italiaanse collega’s dat de strafzaak tegen Corallo in Italië nog dit jaar, in medio november, op zitting in Rome staat.
 
Dat Corallo nu op vrije voeten is, en op Sint Maarten is gezien, komt doordat de maximale termijn van huisarrest in Italië was verlopen. Het betekent niet dat dat hij niet meer vervolgd wordt in Italië.

Uitspraak College van Beroep

ECLI:NL:OGEAA:2014:43
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
ORANJESTAD - Gedurende de periode dat appellant in Aruba geen werkelijke verblijfplaats hield, kan hij niet als ingezetene van Aruba worden beschouwd.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.