Detentie Jamaloodin met acht dagen verlengd

WILLEMSTAD - Vrijdag, 21 september 2018, is de verdachte G.R.M. Jamaloodin door de Rechter-commissaris (RC) gehoord op de vordering bevel tot bewaring. Het Openbaar Ministerie (OM) Curacao vindt het noodzakelijk dat Jamaloodin langer blijft vastzitten in het belang van het onderzoek, reden waarom een vordering bewaring is gedaan.
 
Het Openbaar Ministerie verdenkt G.R.M. Jamaloodin onder meer van verduistering, valsheid in geschrifte en het medeplegen c.q. het uitlokken van de moord op Helmin Wiels.
 
G.R.M. Jamaloodin is vrijdag tijdens de behandeling door de Rechter-commissaris van de vordering bevel tot bewaring, bijgestaan door zijn raadsvrouw op Bonaire en één van zijn raadslieden op Curaçao. De verdediging heeft bij die gelegenheid een verzoek gedaan tot schorsing van de detentie vanG.R.M. Jamaloodin. Na de processen-verbaal te hebben bestudeerd, de vordering bevel tot bewaring te hebben doorgenomen en de officier van justitie, de verdachte en diens verdediging te hebben gehoord op de vordering bewaring en het verzoek tot schorsing, heeft de Rechter-commissaris een beschikking bevel tot bewaring afgegeven en het verzoek tot schorsing afgewezen, wat inhoud dat de #detentie van de G.R.M. Jamaloodin ingaande vrijdag met 8 dagen is verlengd.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.