Nieuwe advocaat voor kroongetuige Nabil B.

NEDERLAND - Nabil B., kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, heeft een nieuwe advocaat. Dit zei de plaatsvervangend deken bij de Amsterdamse Orde van Advocaten – Simeon Burmeister –  vrijdagavond tegenover AT5.
 
De orde maakt uit veiligheidsoverwegingen niet bekend wie de advocaat in kwestie is.
 
Nabil B. is kroongetuige in het liquidatieproces tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi, die door het OM wordt verdacht van betrokken bij meerdere drugsmoorden en pogingen daartoe. B. werd eerder bijgestaan door de half september doodgeschoten advocaat Derk Wiersum.
 
Burmeister heeft wel laten doorschemeren dat de nieuwe advocaat van B. niet Peter Schouten is, de advocaat uit Breda die vorige week bekendmaakte de kroongetuige te willen bijstaan en collega-advocaten opriep zich eveneens te melden. Het is nog niet duidelijk of de identiteit van de nieuwe advocaat van B. publiekelijk bekend wordt gemaakt.
 
De dader van de moord op Wiersum is nog altijd voortvluchtig; het politieonderzoek is in volle gang. De politie liet zondag weten dat er vermoedelijk een witte bestelbus is gebruikt als vluchtauto. Uit verklaringen en verschillende videobeelden gefilmd in Buitenveldert blijkt dat deze bestelauto vlak na de schietpartij snel wegrijdt. De recherche houdt er rekening mee dat er op dat moment twee personen in de bestelbus zaten.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.

Bezoek Aruba in het teken van opvang, monumenten en medische zorg

ORANJESTAD/DEN HAAG - Minister Knops is maandag 13 januari 2020 op bezoek geweest op Aruba. Naast gesprekken met de Gouverneur en de Minister-President, liet hij zich informeren over de werkzaamheden van Fundacion pa Hende Muhe den Dificultad (FHMD), de monumentenzorg en het Instituto Medical San Nicolas (IMSAN).

UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.