Nieuwe advocaat voor kroongetuige Nabil B.

NEDERLAND - Nabil B., kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, heeft een nieuwe advocaat. Dit zei de plaatsvervangend deken bij de Amsterdamse Orde van Advocaten – Simeon Burmeister –  vrijdagavond tegenover AT5.
 
De orde maakt uit veiligheidsoverwegingen niet bekend wie de advocaat in kwestie is.
 
Nabil B. is kroongetuige in het liquidatieproces tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi, die door het OM wordt verdacht van betrokken bij meerdere drugsmoorden en pogingen daartoe. B. werd eerder bijgestaan door de half september doodgeschoten advocaat Derk Wiersum.
 
Burmeister heeft wel laten doorschemeren dat de nieuwe advocaat van B. niet Peter Schouten is, de advocaat uit Breda die vorige week bekendmaakte de kroongetuige te willen bijstaan en collega-advocaten opriep zich eveneens te melden. Het is nog niet duidelijk of de identiteit van de nieuwe advocaat van B. publiekelijk bekend wordt gemaakt.
 
De dader van de moord op Wiersum is nog altijd voortvluchtig; het politieonderzoek is in volle gang. De politie liet zondag weten dat er vermoedelijk een witte bestelbus is gebruikt als vluchtauto. Uit verklaringen en verschillende videobeelden gefilmd in Buitenveldert blijkt dat deze bestelauto vlak na de schietpartij snel wegrijdt. De recherche houdt er rekening mee dat er op dat moment twee personen in de bestelbus zaten.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.