Huiszoekingen in onderzoek strafbare feiten uitgifte overheidsterreinen Aruba

ORANJESTAD - Vandaag heeft de Landsrecherche onder leiding van de rechter-commissaris en in samenwerking met het Korps Politie Aruba op verschillende locaties huiszoekingen verricht.
 
Deze huiszoekingen vonden plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek van de Landsrecherche naar mogelijk gepleegde corruptiedelicten en andere strafbare feiten rondom de uitgifte van overheidsterreinen. Meer concreet richt dit onderzoek zich op de vraag of een of meer bedrijven in of omstreeks de jaren 2009 tot en met 2017 op oneigenlijke gronden (een optie op) erfpachtrechten op kavels van het land Aruba wisten te bemachtigen; daarbij wordt ook de eventuele rol van een voormalige minister onderzocht.
 
Met ondersteuning van de Landsrecherche aldaar werd in het onderzoek vandaag ook in Curaçao een huiszoeking verricht.
 
Bij de huiszoekingen werden documenten en gegevensdragers in beslag genomen. Vooralsnog werden er geen aanhoudingen verricht. In de aankomende weken zal het onderzoeksteam o.a. de inhoud van de in beslag genomen administratie en gegevensdragers analyseren en overgaan tot het horen van verdachten en getuigen.
 
Het onderzoek bevindt zich nog in een pril stadium: of op een later moment alsnog tot de aanhouding van een of meer verdachten zal worden overgegaan, kan en zal het Openbaar Ministerie op dit moment nog niet zeggen; dit hangt mede af van de uitkomsten van het nadere onderzoek. Het Openbaar Ministerie wil thans geen nadere mededelingen doen over de identiteit van de verdachten en/of de specifiek jegens hen bestaande verdenkingen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.