Huiszoekingen in onderzoek strafbare feiten uitgifte overheidsterreinen Aruba

ORANJESTAD - Vandaag heeft de Landsrecherche onder leiding van de rechter-commissaris en in samenwerking met het Korps Politie Aruba op verschillende locaties huiszoekingen verricht.
 
Deze huiszoekingen vonden plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek van de Landsrecherche naar mogelijk gepleegde corruptiedelicten en andere strafbare feiten rondom de uitgifte van overheidsterreinen. Meer concreet richt dit onderzoek zich op de vraag of een of meer bedrijven in of omstreeks de jaren 2009 tot en met 2017 op oneigenlijke gronden (een optie op) erfpachtrechten op kavels van het land Aruba wisten te bemachtigen; daarbij wordt ook de eventuele rol van een voormalige minister onderzocht.
 
Met ondersteuning van de Landsrecherche aldaar werd in het onderzoek vandaag ook in Curaçao een huiszoeking verricht.
 
Bij de huiszoekingen werden documenten en gegevensdragers in beslag genomen. Vooralsnog werden er geen aanhoudingen verricht. In de aankomende weken zal het onderzoeksteam o.a. de inhoud van de in beslag genomen administratie en gegevensdragers analyseren en overgaan tot het horen van verdachten en getuigen.
 
Het onderzoek bevindt zich nog in een pril stadium: of op een later moment alsnog tot de aanhouding van een of meer verdachten zal worden overgegaan, kan en zal het Openbaar Ministerie op dit moment nog niet zeggen; dit hangt mede af van de uitkomsten van het nadere onderzoek. Het Openbaar Ministerie wil thans geen nadere mededelingen doen over de identiteit van de verdachten en/of de specifiek jegens hen bestaande verdenkingen.

St. Maarten one step closer to averting FATF blacklisting

PHILIPSBURG--St. Maarten came one step closer to being compliant with the Financial Action Task Force (FATF) recommendations and avoiding being publicly listed as a jurisdiction with weak measures to combat money-laundering and terrorism-financing on Friday when Members of Parliament (MPs) unanimously passed the National Ordinance amending the Penal Code in connection with the implementation of some urgent international obligations.

CU wil wet tegen kindermishandeling BES-eilanden

BES EILANDEN - De ChristenUnie wil dat er een nieuwe wet komt tegen kindermishandeling op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De kleinste regeringspartij roept het kabinet op werk te maken van een wet die fysiek en psychisch geweld tegen kinderen ook op de BES-eilanden verbiedt.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.