Huiszoekingen in onderzoek strafbare feiten uitgifte overheidsterreinen Aruba

ORANJESTAD - Vandaag heeft de Landsrecherche onder leiding van de rechter-commissaris en in samenwerking met het Korps Politie Aruba op verschillende locaties huiszoekingen verricht.
 
Deze huiszoekingen vonden plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek van de Landsrecherche naar mogelijk gepleegde corruptiedelicten en andere strafbare feiten rondom de uitgifte van overheidsterreinen. Meer concreet richt dit onderzoek zich op de vraag of een of meer bedrijven in of omstreeks de jaren 2009 tot en met 2017 op oneigenlijke gronden (een optie op) erfpachtrechten op kavels van het land Aruba wisten te bemachtigen; daarbij wordt ook de eventuele rol van een voormalige minister onderzocht.
 
Met ondersteuning van de Landsrecherche aldaar werd in het onderzoek vandaag ook in Curaçao een huiszoeking verricht.
 
Bij de huiszoekingen werden documenten en gegevensdragers in beslag genomen. Vooralsnog werden er geen aanhoudingen verricht. In de aankomende weken zal het onderzoeksteam o.a. de inhoud van de in beslag genomen administratie en gegevensdragers analyseren en overgaan tot het horen van verdachten en getuigen.
 
Het onderzoek bevindt zich nog in een pril stadium: of op een later moment alsnog tot de aanhouding van een of meer verdachten zal worden overgegaan, kan en zal het Openbaar Ministerie op dit moment nog niet zeggen; dit hangt mede af van de uitkomsten van het nadere onderzoek. Het Openbaar Ministerie wil thans geen nadere mededelingen doen over de identiteit van de verdachten en/of de specifiek jegens hen bestaande verdenkingen.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.

Bezoek Aruba in het teken van opvang, monumenten en medische zorg

ORANJESTAD/DEN HAAG - Minister Knops is maandag 13 januari 2020 op bezoek geweest op Aruba. Naast gesprekken met de Gouverneur en de Minister-President, liet hij zich informeren over de werkzaamheden van Fundacion pa Hende Muhe den Dificultad (FHMD), de monumentenzorg en het Instituto Medical San Nicolas (IMSAN).

UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.