Verdachte moord Derk Wiersum langer vast

AMSTERDAM - De verdachte die vorige week is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum, blijft nog zeker twee weken in voorarrest. Dit heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald.
 
Vrijdagavond hebben enkele honderden advocaten en magistraten Wiersum herdacht.
 
Een arrestatieteam hield de verdachte dinsdagavond aan in een woning. Direct na de arrestatie is deze woning doorzocht. De verdachte, over wie de politie enkel kwijt wil dat het om een man gaat, is overgebracht naar een cellencomplex. Hij is in opdracht van een officier van justitie in volledige beperkingen geplaatst. De politie wil niet zeggen wat de mogelijke rol van de man is geweest. Onduidelijk is nog of hij al een advocaat toegewezen heeft gekregen.
 
Ook is de vluchtauto, een wit bestelbusje, gevonden en in beslaggenomen. Het gaat om een gestolen Opel Combo met een vervalste kentekenplaat. De politie en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut hebben de auto op sporen doorzocht. 
 
Het politieonderzoek duurt voort en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De recherche wil in contact komen met getuigen die deze bestelbus mogelijk hebben zien rijden rond het moment van de liquidatie, in Amsterdam, Almere en omstreken. 
 
Derk Wiersum werd twee weken geleden doodgeschoten bij zijn huis in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. Hij trad op als advocaat van Nabil B., kroongetuige in het liquidatieproces tegen Ridouan Taghi. Politie en justitie gaan er in het onderzoek vanuit dat de daders in deze hoek gezocht moeten worden.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.

Bezoek Aruba in het teken van opvang, monumenten en medische zorg

ORANJESTAD/DEN HAAG - Minister Knops is maandag 13 januari 2020 op bezoek geweest op Aruba. Naast gesprekken met de Gouverneur en de Minister-President, liet hij zich informeren over de werkzaamheden van Fundacion pa Hende Muhe den Dificultad (FHMD), de monumentenzorg en het Instituto Medical San Nicolas (IMSAN).

UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.