Verdachte moord Derk Wiersum langer vast

AMSTERDAM - De verdachte die vorige week is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum, blijft nog zeker twee weken in voorarrest. Dit heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald.
 
Vrijdagavond hebben enkele honderden advocaten en magistraten Wiersum herdacht.
 
Een arrestatieteam hield de verdachte dinsdagavond aan in een woning. Direct na de arrestatie is deze woning doorzocht. De verdachte, over wie de politie enkel kwijt wil dat het om een man gaat, is overgebracht naar een cellencomplex. Hij is in opdracht van een officier van justitie in volledige beperkingen geplaatst. De politie wil niet zeggen wat de mogelijke rol van de man is geweest. Onduidelijk is nog of hij al een advocaat toegewezen heeft gekregen.
 
Ook is de vluchtauto, een wit bestelbusje, gevonden en in beslaggenomen. Het gaat om een gestolen Opel Combo met een vervalste kentekenplaat. De politie en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut hebben de auto op sporen doorzocht. 
 
Het politieonderzoek duurt voort en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De recherche wil in contact komen met getuigen die deze bestelbus mogelijk hebben zien rijden rond het moment van de liquidatie, in Amsterdam, Almere en omstreken. 
 
Derk Wiersum werd twee weken geleden doodgeschoten bij zijn huis in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. Hij trad op als advocaat van Nabil B., kroongetuige in het liquidatieproces tegen Ridouan Taghi. Politie en justitie gaan er in het onderzoek vanuit dat de daders in deze hoek gezocht moeten worden.

St. Maarten one step closer to averting FATF blacklisting

PHILIPSBURG--St. Maarten came one step closer to being compliant with the Financial Action Task Force (FATF) recommendations and avoiding being publicly listed as a jurisdiction with weak measures to combat money-laundering and terrorism-financing on Friday when Members of Parliament (MPs) unanimously passed the National Ordinance amending the Penal Code in connection with the implementation of some urgent international obligations.

CU wil wet tegen kindermishandeling BES-eilanden

BES EILANDEN - De ChristenUnie wil dat er een nieuwe wet komt tegen kindermishandeling op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De kleinste regeringspartij roept het kabinet op werk te maken van een wet die fysiek en psychisch geweld tegen kinderen ook op de BES-eilanden verbiedt.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.