Hoofdverdachte illegale lotterij Bonaire voor de rechter

KRALENDIJK - Aan Fundashon Wega di Number Bonaire is door de overheid een vergunning voor het organiseren van een loterij verstrekt. Over de winst wordt belasting betaald en ook gaat een deel van de winst naar goede doelen op Bonaire.
 
Eind 2018 deed Fundashon Wega di Number Bonaire aangifte van een illegale loterij. KPCN startte begin 2019 met een opsporingsonderzoek. Uiteindelijk werden er 11 personen als verdachte aangemerkt.
 
De hoofdverdachte heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) een cruciale rol vervuld bij deze illegale loterij. Zij zocht verkopers aan, verstrekte mobiele printers aan die verkopers, ze nam de opbrengsten in ontvangst en gaf dit door aan personen op Curacao. Daarom staat de hoofdverdachte ook terecht voor het witwassen van de opbrengsten uit de illegale loterij.
 
Tegen S.T.V. heeft het OM één maand voorwaardelijke gevangenisstraf alsmede een werkstraf geëist van 120 uur en een geldboete van S15.000,- Bij S.T.V. was voor een bedrag van iets meer dan $13.000,- al beslag gelegd. Aan de 10 andere verdachten, verkopers van loten, is door het OM een werkstraf geëist en een geldboete ter hoogte van het geschatte voordeel dat ze hebben genoten van hun illegale activiteiten. Daarnaast is door een van hen afstand gedaan van een door hem gewonnen geldprijs.
 
Het Gerecht heeft gevonnist conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.