Crimineel geld onderschept op vliegveld Aruba

ORANJESTAD - Een 19-jarige Arubaan is gisteren, 18 december, op de luchthaven Koningin Reina Beatrix door rechercheurs van het Afpakteam aangehouden op verdenking van witwassen.
 
De verdachte kwam vanuit de Verenigde Staten en had in totaal $ 13.213,-- bij zich. Hoewel daartoe verplicht, verzuimde verdachte dit geld te melden bij de Douane. Na controle van de Douane liep de man alsnog tegen de lamp. Omdat hij tegenstrijdige antwoorden gaf, nam de Douane contact op met rechercheurs van het Afpakteam die de man vervolgens hebben aangehouden op verdenking van witwassen.
 
Uit het onderzoek van het Afpakteam bleek al snel dat verdachte niet kon verklaren waar het geld vandaan kwam, waarna de verdachte afstand deed van het geld.
 
Dit geld komt ten goede van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds. Gelden uit dit fonds worden aangewend ter bevordering van de bestrijding van criminaliteit op Aruba. Het Integraal Afpakteam Aruba wil hieraan op zichtbare wijze haar bijdrage leveren.
 
Het Afpakteam is een samenwerkingsverband van het Openbaar Ministerie (OM), het Korps Politie Aruba (KPA), de Douane, het Fiscale inlichtingen- en opsporingsteam (F.i.o.t.) van het Departamento di Impuesto (DIMP), de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Kustwacht Steunpunt Aruba, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (Meldpunt), en het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en houdt zich bezig met de bestrijding van financieel economische criminaliteit.
 
Op 1 maart 2017 is het Afpakteam van start gegaan. Het team kan worden benaderd met (witwas)signalen per mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via de tiplijn: 11141.
 

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.