Crimineel geld onderschept op vliegveld Aruba

ORANJESTAD - Een 19-jarige Arubaan is gisteren, 18 december, op de luchthaven Koningin Reina Beatrix door rechercheurs van het Afpakteam aangehouden op verdenking van witwassen.
 
De verdachte kwam vanuit de Verenigde Staten en had in totaal $ 13.213,-- bij zich. Hoewel daartoe verplicht, verzuimde verdachte dit geld te melden bij de Douane. Na controle van de Douane liep de man alsnog tegen de lamp. Omdat hij tegenstrijdige antwoorden gaf, nam de Douane contact op met rechercheurs van het Afpakteam die de man vervolgens hebben aangehouden op verdenking van witwassen.
 
Uit het onderzoek van het Afpakteam bleek al snel dat verdachte niet kon verklaren waar het geld vandaan kwam, waarna de verdachte afstand deed van het geld.
 
Dit geld komt ten goede van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds. Gelden uit dit fonds worden aangewend ter bevordering van de bestrijding van criminaliteit op Aruba. Het Integraal Afpakteam Aruba wil hieraan op zichtbare wijze haar bijdrage leveren.
 
Het Afpakteam is een samenwerkingsverband van het Openbaar Ministerie (OM), het Korps Politie Aruba (KPA), de Douane, het Fiscale inlichtingen- en opsporingsteam (F.i.o.t.) van het Departamento di Impuesto (DIMP), de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Kustwacht Steunpunt Aruba, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (Meldpunt), en het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en houdt zich bezig met de bestrijding van financieel economische criminaliteit.
 
Op 1 maart 2017 is het Afpakteam van start gegaan. Het team kan worden benaderd met (witwas)signalen per mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via de tiplijn: 11141.
 

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.