Crimineel geld onderschept op vliegveld Aruba

ORANJESTAD - Een 19-jarige Arubaan is gisteren, 18 december, op de luchthaven Koningin Reina Beatrix door rechercheurs van het Afpakteam aangehouden op verdenking van witwassen.
 
De verdachte kwam vanuit de Verenigde Staten en had in totaal $ 13.213,-- bij zich. Hoewel daartoe verplicht, verzuimde verdachte dit geld te melden bij de Douane. Na controle van de Douane liep de man alsnog tegen de lamp. Omdat hij tegenstrijdige antwoorden gaf, nam de Douane contact op met rechercheurs van het Afpakteam die de man vervolgens hebben aangehouden op verdenking van witwassen.
 
Uit het onderzoek van het Afpakteam bleek al snel dat verdachte niet kon verklaren waar het geld vandaan kwam, waarna de verdachte afstand deed van het geld.
 
Dit geld komt ten goede van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds. Gelden uit dit fonds worden aangewend ter bevordering van de bestrijding van criminaliteit op Aruba. Het Integraal Afpakteam Aruba wil hieraan op zichtbare wijze haar bijdrage leveren.
 
Het Afpakteam is een samenwerkingsverband van het Openbaar Ministerie (OM), het Korps Politie Aruba (KPA), de Douane, het Fiscale inlichtingen- en opsporingsteam (F.i.o.t.) van het Departamento di Impuesto (DIMP), de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Kustwacht Steunpunt Aruba, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (Meldpunt), en het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en houdt zich bezig met de bestrijding van financieel economische criminaliteit.
 
Op 1 maart 2017 is het Afpakteam van start gegaan. Het team kan worden benaderd met (witwas)signalen per mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via de tiplijn: 11141.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.