Oud-hoofdofficier Roger Bos: houding en verklaring Jos Brech teleurstellend

WILLEMSTAD - De uitkomst van het strafproces tegen Jos Brech is teleurstellend, omdat de waarheid over de raadselachtige dood van Nicky Verstappen in 1998 verborgen blijft.
 
Dat zegt voormalig hoofdofficier van justitie in Limburg Roger Bos vanuit Curaçao, waar hij procureur-generaal is. De houding en verklaring van Jos Brech tijdens het proces zijn teleurstellend en ongeloofwaardig, zegt Bos.
 
De 11-jarige Nicky Verstappen verdween in de nacht van zondag 9 en maandag 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide in Limburg. Op dinsdag 11 augustus werd hij daar in de buurt dood aangetroffen.
 
Na een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek maken politie en OM in augustus 2018 bekend dat Jos B. de donor is van de verdachte sporen die zijn aangetroffen op kleding van Nicky. Kort daarna werd hij na een tip in Spanje aangehouden. Jos B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.
 
Tussen december 2018 en juli 2020 waren er in deze rechtszaak verscheidene voorbereidende zittingen. De inhoudelijke behandeling van de zaak was van 28 september tot en met 16 oktober 2020.
 
Op vrijdag 20 november 2020 om 13:30 uur doet de rechtbank Limburg in Maastricht uitspraak.
 
Foto: Roger Bos kondigde in 2017 het grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek aan (Beeld ANP)
 
Procesdeelnemers
 
Rechtbank
Drie rechters behandelen de zaak:
dhr. mr. B.G.L. van der Aa
dhr. mr. M.B. Bax
mw. mr. C.G.A. Wouters
 
De griffier: mw. mr. C.K. Spronk
 
Openbaar Ministerie
Officieren van justitie:
dhr. mr. D. Mattheijs
dhr. mr. P. Emmen
 
Advocaat van de verdachte
dhr. mr. G. Roethof
 

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.