Oud-hoofdofficier Roger Bos: houding en verklaring Jos Brech teleurstellend

WILLEMSTAD - De uitkomst van het strafproces tegen Jos Brech is teleurstellend, omdat de waarheid over de raadselachtige dood van Nicky Verstappen in 1998 verborgen blijft.
 
Dat zegt voormalig hoofdofficier van justitie in Limburg Roger Bos vanuit Curaçao, waar hij procureur-generaal is. De houding en verklaring van Jos Brech tijdens het proces zijn teleurstellend en ongeloofwaardig, zegt Bos.
 
De 11-jarige Nicky Verstappen verdween in de nacht van zondag 9 en maandag 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide in Limburg. Op dinsdag 11 augustus werd hij daar in de buurt dood aangetroffen.
 
Na een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek maken politie en OM in augustus 2018 bekend dat Jos B. de donor is van de verdachte sporen die zijn aangetroffen op kleding van Nicky. Kort daarna werd hij na een tip in Spanje aangehouden. Jos B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.
 
Tussen december 2018 en juli 2020 waren er in deze rechtszaak verscheidene voorbereidende zittingen. De inhoudelijke behandeling van de zaak was van 28 september tot en met 16 oktober 2020.
 
Op vrijdag 20 november 2020 om 13:30 uur doet de rechtbank Limburg in Maastricht uitspraak.
 
Foto: Roger Bos kondigde in 2017 het grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek aan (Beeld ANP)
 
Procesdeelnemers
 
Rechtbank
Drie rechters behandelen de zaak:
dhr. mr. B.G.L. van der Aa
dhr. mr. M.B. Bax
mw. mr. C.G.A. Wouters
 
De griffier: mw. mr. C.K. Spronk
 
Openbaar Ministerie
Officieren van justitie:
dhr. mr. D. Mattheijs
dhr. mr. P. Emmen
 
Advocaat van de verdachte
dhr. mr. G. Roethof
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.