Ontmoeting met de heer Helmin M. Wiels

Ik trof Statenlid Helmin Wiels aan in zijn kamer op de vierde verdieping van het gebouw waar de Centrale Bank voorheen was gevestigd, op de punt van de Breedestraat Punda. Voor hem op tafel stond een gloednieuwe iPad 2.

Read more...

Interview met mr. A. de Windt: sporter, onderwijzer, docent en advocaat

door mr. Caroline Fiévez

Mr. de Windt is een doorzetter. Als mens en als advocaat. Na een hersenbloeding, nu ruim twee jaar geleden, werkt hij nog steeds. Zij het dat mr. de Windt het wel wat rustiger aandoet. Als gepensioneerd docent vindt mr. de Windt het vooral leuk om zo nu en dan juridisch interessante zaken te doen. Hij zoekt het werk echter niet op.

Read more...

Meet Caroline Fiévez

De interviewster van deze maand is als advocaat werkzaam bij HBN Law Curaçao.

Read more...

Interview met mr. Jacqueline Hardeveld

Door mr. Caroline Fiévez

Mr. Jacqueline Hardeveld is energiek en fit. Volgens haar huisarts heeft ze een bloeddruk van een 18 jarige. Haar geheim, vertrouwt zij mij later toe, is goed slapen, letten op haar dieet, veel tuinieren en werken.
“Werken houdt me goed.” Aldus de advocaat.

Read more...

Interview met gevolmachtigd minister Mr. Marcel van der Plank

door Arthur Oster

We zitten op het gedeeltelijk ontruimde kantoor dat tot voor kort “Notariskantoor van der Plank” heette. Er is een dikke zwarte streep getrokken door de naam. De interviewer werkte er in de tachtiger jaren als kandidaat-notaris. Er is wel het een en ander veranderd.

Read more...

Interview Mr. Ir. Johannes (Joop) Komdeur door Arthur Oster

Joop heeft een magere markante kop en lijkt sprekend op M.C. Escher, de wereldberoemde Nederlandse grafische kunstenaar. Ik laat hem een zelfportret van Escher zien. Komdeur herkent zichzelf in die tekening. Hij vindt het leuk om de gelijkenis te zien. “Alleen mijn neus is niet zo krom!”

Read more...

Erich Zielinski: Ik zou een kanjer van een Officier van Justitie zijn geweest

Mijn meest spectaculaire zaak?
Nou Eric, ik zal met de deur in huis vallen. Dat moet de strafzaak tegen de bode van de Centrale Bank geweest zijn.
Erich Zielinski gaat er even gemakkelijk voor zitten. Hij is een grote krachtige man met een stentorstem, die hem in de rechtszaal goede diensten moet hebben bewezen.

Read more...

disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio