Lezing over Albert Helman UoC 28 april

WILLEMSTAD - Op maandag 28 april a.s. zal prof. dr. Michiel van Kempen, buitengewoon hoogleraar Caribische literatuur aan de Universiteit van Amsterdam en gastdocent aan de masteropleidingen talen van de Algemene Faculteit van de Universiteit van Curaçao Dr.Moises da Costa Gomez (UoC), een lezing geven, met als titel: Een indiaan op het eiland; de Surinamer Albert Helman en de culturele wording van Curaçao.
 
In de lezing, die om 20.00 uur start in Aula A van de UoC, staat de schrijver en politicus Albert Helman centraal met als focuspunten zijn naoorlogse jaren. Deze jaren vormden voor de Caraïbische delen van het Koninkrijk een roerige tijd, met nieuwe ideeën over politieke en culturele zelfstandigheid.
 
Albert Helman/Lou Lichtveld, was iemand die daarin een actieve rol speelde. Hij bereisde het Caraïbische gebied met grote frequentie, en onderhield contact met zeer velen. Maar hoe ging dat nu exact in zijn werk als het ging om de Antillen en met name Curaçao? Met wie had hij contact, wat dacht hij over de mensen en hun ideeën? Zelf had hij maar liefst drie coups meegemaakt en actief deelgenomen aan het verzet tegen onderdrukkers in verschillende landen. Hoe beïnvloedde hem dat en wat gaf hij daarvan mee aan de Curaçaoënaars?
 
De heer Van Kempen zal als biograaf van Albert Helman tijdens zijn lezing een intieme kijk in de wording van de Caraïbische geest geven.

Legal scholar Deedee Johnson working at Minister Plenipotentiary’s Cabinet

PHILIPSBURG/THE HAGUE--The Cabinet of the Minister Plenipotentiary in The Hague, in its effort to afford young professionals the opportunity to gain hands-on experience prior to entering the workforce, has welcomed Deedee Johnson to the Cabinet.

COCI tables anti-money-laundering legislation concerns with Minister

PHILIPSBURG--The St. Maarten Chamber of Commerce and Industry (COCI) tabled its concerns on the proposed changes to the law relating to the Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) recommendations and, in particular, the articles of the law related to COCI’s functioning, during a meeting with Justice Minister Cornelius de Weever and his legal advisers on August 19.

Detentie chauffeur dodelijk ongeluk Curacao verlengd

WILLEMSTAD - De detentie van de chauffeur die afgelopen vrijdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte is verlengd.