Lezing over Albert Helman UoC 28 april

WILLEMSTAD - Op maandag 28 april a.s. zal prof. dr. Michiel van Kempen, buitengewoon hoogleraar Caribische literatuur aan de Universiteit van Amsterdam en gastdocent aan de masteropleidingen talen van de Algemene Faculteit van de Universiteit van Curaçao Dr.Moises da Costa Gomez (UoC), een lezing geven, met als titel: Een indiaan op het eiland; de Surinamer Albert Helman en de culturele wording van Curaçao.
 
In de lezing, die om 20.00 uur start in Aula A van de UoC, staat de schrijver en politicus Albert Helman centraal met als focuspunten zijn naoorlogse jaren. Deze jaren vormden voor de Caraïbische delen van het Koninkrijk een roerige tijd, met nieuwe ideeën over politieke en culturele zelfstandigheid.
 
Albert Helman/Lou Lichtveld, was iemand die daarin een actieve rol speelde. Hij bereisde het Caraïbische gebied met grote frequentie, en onderhield contact met zeer velen. Maar hoe ging dat nu exact in zijn werk als het ging om de Antillen en met name Curaçao? Met wie had hij contact, wat dacht hij over de mensen en hun ideeën? Zelf had hij maar liefst drie coups meegemaakt en actief deelgenomen aan het verzet tegen onderdrukkers in verschillende landen. Hoe beïnvloedde hem dat en wat gaf hij daarvan mee aan de Curaçaoënaars?
 
De heer Van Kempen zal als biograaf van Albert Helman tijdens zijn lezing een intieme kijk in de wording van de Caraïbische geest geven.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.