LOKALE SPREKERS BEVESTIGD VOOR STEP CURAÇAO CONFERENTIE 2015

WILLEMSTAD - Naast aansprekende namen van buiten de Caribische regio, spreekt tijdens de internationale STEP Curaçao Conferentie op 12 en 13 maart ook een groot aantal vooraanstaande Curaçaoënaars.
 
Zo is namens de overheid de komst bevestigd van Zijne Excellentie Minister-President Ivar Asjes, Minister van Financiën, Zijne Excellentie José Jardim en Minister van Economische Ontwikkeling, Zijne Excellentie Stanley Palm. 
 
Zij zullen de uitdagingen bespreken die Curacao als internationaal financieel centrum ervaart en een panel introduceren dat de mogelijkheden voor Curaçao als midshore jurisdictie bediscussieert. 
 
Op 12 maart neemt verder onder meer Emsley Tromp (CEO Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten) het podium. Hij bespreekt transparantie en regulering, hoe de druk daarop wordt opgevoerd, en hoe samenwerking op dit gebied nieuwe partijen naar Curaçao kan trekken. Ook bespreekt Daniel Dominguez (Senior Manager PwC) de conclusies van het Family Business Survey van PwC, dat inzicht biedt in wat High-Net-Worth (HNW) individuen en families belangrijk vinden in hun keuze voor een internationaal financieel centrum. 
 
Toine Knipping (CEO Amicorp) sluit de eerste dag van de conferentie af met een beschouwing over de balans tussen vertrouwelijkheid en transparantie.
 
Op 13 maart komen in een sessie over handelsoplossingen drie lokale sprekers aan bod: Luis Santine spreekt als voorzitter van CINEX, Herman Behr (CEO HBM Group) spreekt over de Curaçaose e-zone, en Ian Haet (CEO Startup Stock Exchange) behandelt de mogelijkheden die de DCSX biedt voor de uitgifte van eigen en vreemd vermogen. Als laatste regionale spreker komt Steffen Hagen (advocaat bij VanEps Kunneman VanDoorne) aan bod, die uiteenzet hoe bilaterale investeringsverdragen kunnen bijdragen aan het structureren van buitenlandse investeringen. 
 
Tenslotte treedt Anuschka Cova, CIFA voorzitter op de eerste conferentiedag op als dagvoorzitter, leidt Gordon Casey (CEO Front Shore) een paneldiscussie over transparantie en vertrouwelijkheid met betrekking tot belasting, en introduceert Ron Gomes Casseres (voormalig bestuurder van MCB Bank) de internationale hoofdspreker Niall Ferguson. 
 
De eerste STEP Curaçao Conferentie vindt plaats op 12 en 13 maart in het Santa Barbara Resort, en inschrijven kan via www.stepcuracaoconference.com.
 
 
Foto: Santa Barbara Beach & Golf Estate
 
 
Over STEP Curaçao Chapter 
 
STEP Curaçao Chapter is de belangenorganisatie professionele trust en estate planning beoefenaars. STEP Curaçao is gelinieerd aan de internationale Society of Trust and Estate Practitioners (STEP) organisatie. STEP is een unieke organisatie met meer dan 18.000 leden met lokale, nationale en internationale leer en zakelijke netwerken. 
Met leden in 87 landen over de hele wereld, kan STEP de Curaçaose professionals in de trust en estate planning toegang bieden tot een internationaal perspectief en uitgebreide kennis van de industrie.
 

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps Curaçao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.