Afspraken handel Curaçao en Caribisch Nederland

CURAÇAO – Frans Weekers, Staatssecretaris Financiën van de Tweede Kamer, heeft deze week een brief gestuurd naar minister George Jamaloodin (Financiën).

Weekers nodigt de minister uit om het concept Convenant te tekenen waarin afspraken staan over de handel en doorvoer tussen Curaçao en Caribisch Nederland.

De afspraken moeten zorgen ervoor zorgen om fiscale belemmeringen, in het bijzonder de cumulatie van indirecte belastingen tussen de twee gebieden, weg te nemen.

De voornaamste afspraken hebben betrekking op de inrichting en uitvoering van de geldende wet- en regelgeving op Curaçao en in Caribisch Nederland als het opzetten van een voorlichtingscampagne. De campagne is ten behoeve van bedrijven, hun afnemers en particulieren over de (fiscale) faciliteiten die er zijn in het kader van in-, uit- en doorvoer van goederen. Daarnaast geeft Weekers aan dat hij nader overleg wil over onderlinge gegevensuitwisseling ten aanzien van het onderlinge goederenverkeer.

(Versgeperst)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.