Renovatie- en nieuwbouwplannen van het Horacio Oduber Hospitaal (HOH)

ORANJESTAD — De renovatie- en nieuwbouwplannen van het Horacio Oduber Hospitaal (HOH) gaan uit van één nieuwe toren, in plaats van drie nieuwe torens. Het ontwerp is aangepast om kosten te besparen.

Stichting Onroerend Goed Aruba (Soga), Arubaanse Investeringsbank (AIB) en het Amerikaanse architectenbureau Bermello, Ajamil en Partners tekenden deze week het contract voor de bouw. De constructiefase begint in november en duurt anderhalf jaar. Niet alleen het ontwerp is daarmee aangepast, ook is dus gekozen voor een ander architectenbureau.

Vorig jaar mei werd gemeld dat een Nederlands architectenbureau het eerste ontwerp maakte en dat het Arubaanse architectenbureau Hoevertsz ArchiDesign de uiteindelijke bouw met drie torens en een loopbrug zou ontwerpen. Dat blijkt nu dus een Amerikaanse architect te zijn. Het contract werd ondertekend door AIB, Soga en het architectenbureau, in het bijzijn van onder andere Infrastructuur-minister Benny Sevinger (AVP), Volksgezondheid-minister Richard Visser (AVP), medisch directeur Jaime Falconi en directeur bedrijfsvoering van het ziekenhuis, Theo de Kool. Sevinger zei dat de constructie van de toren in november begint, tenzij de voorbereidingen zo vlot gaan dat de bouw eerder kan starten. Visser noemde de plannen ‘van zeer hoog niveau’ en sprak van een ‘juweel van een project’. De bouwplannen moeten in augustus klaar zijn, zodat de openbare aanbesteding kan plaatsvinden.

Wateroverlast
Eén toren dus in plaats van de oorspronkelijke drie torens. Als reden wordt gegeven dat in het te bouwen gebied de afvoer van regenwater slecht is en dat er moet worden geïnvesteerd om dit aan te pakken. Dat betekent ook dat er slechts één toren komt. De ene toren krijgt een oppervlakte van ongeveer 10.000 vierkante meter. Het wordt een gebouw van zes verdiepingen, met op de begane grond een volledig nieuwe Spoedeisende Hulp. Ook de verlos- en kraamafdeling verhuist naar deze toren, net als de kinderafdeling die naar leeftijd wordt ingedeeld. De nieuwe toren heeft 90 (een- en tweepersoons)kamers, verdeeld over drie verdiepingen. De verpleging houdt vanuit een centraal punt toezicht op alle kamers. Direct na de constructiefase begint de renovatie van het huidige gebouw. In 2015 moet ook die fase klaar zijn.

Source: Amigoe

President Hof van Justitie nodigt jonge professionals uit op voorlichtingsbijeenkomst Stichting WeConnect in Den Haag

WILLEMSTAD/DEN HAAG – President van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, Eunice Saleh, nodigt jonge professionals uit op een voorlichtingsbijeenkomst van de Stichting WeConnect die op donderdag 29 november bij de Raad van State in Den Haag plaatsvindt.

Veertiende dag van het commissariaat groot succes

WILLEMSTAD - Op woensdag 14 november vond in het Avila Beach Hotel de veertiende editie van de Dag van het Commissariaat plaats. Het thema van dit jaar was de beloning van commissarissen en andere toezichthouders.

Toeriste dood aangetroffen op cruise schip

WILLEMSTAD - Een 60-jarige Amerikaanse toeriste is vannacht dood aangetroffen in haar hut op een schip van de Carnival Cruises. Het laatste signaal van leven was twee dagen geleden, volgens medepassagiers.