OM gaat hogere staffen eisen voor overvallers van ouderen en vrouwen

WILLEMSTAD - “Het kan zo niet langer, de maat is vol", aldus Guillano Schoop, de persvoorlichter van het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao. Met ingang van vandaag gaat het OM hogere straffen eisen voor overvallen op de meest kwetsbare personen van onze samenleving: vrouwen en bejaarden. Zo hoopt het OM het stijgende aantal roofovervallen op deze groep te verkleinen.

Volgens Schoop is een duidelijk signaal is op zijn plaats. “De afgelopen maanden hebben we gezien dat het aantal roofovervallen waarbij bejaarden en vrouwen het slachtoffer zijn is gestegen. Het lijkt of men het op deze zwakkere groep heeft gemunt". 

“Er zijn bepaalde strafeisen die doorgaans gelden voor atrako’s. Aan elke situatie hangt een bepaalde hoeveelheid straf. Zo kijken we bijvoorbeeld naar het gebruik van wapens en de leeftijd van de daders. Een overval op een zwakkere groep gaat vanaf nu extra zwaar wegen. Twee jaar kan zo bijvoorbeeld ineens drie jaar worden”. 

De rechter heeft alleen altijd het laatste woord
. Op dit moment is de maximumstraf voor een gewapende overval twaalf tot vijftien jaar gevangenisstraf en achttien jaar als de overval een overlijden van het slachtoffer tot gevolg heeft. “Om die strafmaat kunnen we natuurlijk niet heen, want die is bij de wet bepaald. Maar dat we hogere straffen gaan eisen is een ding dat zeker is. Het is uiteindelijk aan de rechter om te beslissen of hij of zij hierin mee gaat”.

Source: rnw.nl

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.

Bezoek Aruba in het teken van opvang, monumenten en medische zorg

ORANJESTAD/DEN HAAG - Minister Knops is maandag 13 januari 2020 op bezoek geweest op Aruba. Naast gesprekken met de Gouverneur en de Minister-President, liet hij zich informeren over de werkzaamheden van Fundacion pa Hende Muhe den Dificultad (FHMD), de monumentenzorg en het Instituto Medical San Nicolas (IMSAN).

UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.