OM gaat hogere staffen eisen voor overvallers van ouderen en vrouwen

WILLEMSTAD - “Het kan zo niet langer, de maat is vol", aldus Guillano Schoop, de persvoorlichter van het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao. Met ingang van vandaag gaat het OM hogere straffen eisen voor overvallen op de meest kwetsbare personen van onze samenleving: vrouwen en bejaarden. Zo hoopt het OM het stijgende aantal roofovervallen op deze groep te verkleinen.

Volgens Schoop is een duidelijk signaal is op zijn plaats. “De afgelopen maanden hebben we gezien dat het aantal roofovervallen waarbij bejaarden en vrouwen het slachtoffer zijn is gestegen. Het lijkt of men het op deze zwakkere groep heeft gemunt". 

“Er zijn bepaalde strafeisen die doorgaans gelden voor atrako’s. Aan elke situatie hangt een bepaalde hoeveelheid straf. Zo kijken we bijvoorbeeld naar het gebruik van wapens en de leeftijd van de daders. Een overval op een zwakkere groep gaat vanaf nu extra zwaar wegen. Twee jaar kan zo bijvoorbeeld ineens drie jaar worden”. 

De rechter heeft alleen altijd het laatste woord
. Op dit moment is de maximumstraf voor een gewapende overval twaalf tot vijftien jaar gevangenisstraf en achttien jaar als de overval een overlijden van het slachtoffer tot gevolg heeft. “Om die strafmaat kunnen we natuurlijk niet heen, want die is bij de wet bepaald. Maar dat we hogere straffen gaan eisen is een ding dat zeker is. Het is uiteindelijk aan de rechter om te beslissen of hij of zij hierin mee gaat”.

Source: rnw.nl

Agreement signed for renovation Courthouse Sint Maarten

PHILIPSBURG--Last week the Joint Court of Justice signed a construction agreement with Leeward Island Construction Company LICCOM for repairs and renovation of the historical Courthouse in the heart of Philipsburg.

Hotel art wall exceeded height allowed in building regulations

MARIGOT--The colourful murals on the perimeter wall fronting Hotel Mercure in Baie Nettle may be in jeopardy since a court ruling in Marigot deemed the height of the wall exceeds that permitted in the building regulations.

Nederlandse militairen helpen bij beveiliging Venezolanen op Curaçao

WILLEMSTAD - Nederlandse militairen en marechaussees gaan op Curaçao helpen bij het beveiligen van migranten uit Venezuela, die vastzitten in extra opvangplekken. Ze zitten daar omdat de SDKK-gevangenis op het eiland overvol zit.