OM gaat hogere staffen eisen voor overvallers van ouderen en vrouwen

WILLEMSTAD - “Het kan zo niet langer, de maat is vol", aldus Guillano Schoop, de persvoorlichter van het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao. Met ingang van vandaag gaat het OM hogere straffen eisen voor overvallen op de meest kwetsbare personen van onze samenleving: vrouwen en bejaarden. Zo hoopt het OM het stijgende aantal roofovervallen op deze groep te verkleinen.

Volgens Schoop is een duidelijk signaal is op zijn plaats. “De afgelopen maanden hebben we gezien dat het aantal roofovervallen waarbij bejaarden en vrouwen het slachtoffer zijn is gestegen. Het lijkt of men het op deze zwakkere groep heeft gemunt". 

“Er zijn bepaalde strafeisen die doorgaans gelden voor atrako’s. Aan elke situatie hangt een bepaalde hoeveelheid straf. Zo kijken we bijvoorbeeld naar het gebruik van wapens en de leeftijd van de daders. Een overval op een zwakkere groep gaat vanaf nu extra zwaar wegen. Twee jaar kan zo bijvoorbeeld ineens drie jaar worden”. 

De rechter heeft alleen altijd het laatste woord
. Op dit moment is de maximumstraf voor een gewapende overval twaalf tot vijftien jaar gevangenisstraf en achttien jaar als de overval een overlijden van het slachtoffer tot gevolg heeft. “Om die strafmaat kunnen we natuurlijk niet heen, want die is bij de wet bepaald. Maar dat we hogere straffen gaan eisen is een ding dat zeker is. Het is uiteindelijk aan de rechter om te beslissen of hij of zij hierin mee gaat”.

Source: rnw.nl

Curacao Immigration card goes fully digital

WILLEMSTAD – The Curaçao Tourist Board (CTB) is collaborating with the Government of Curaçao and Curaçao International Airport to switch fully to an online immigration card in a continuing effort to simplify travel to Curaçao.

Motion to transfer management law enforcement to The Hague

THE HAGUE–Separating management of and authority for of law enforcement in St. Maarten, and seeing if the Netherlands could take over this task for a period of five years to strengthen this sector, was the essence of a motion filed by Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Chris van Dam of the Christian Democratic Party CDA during the handling of the draft 2020 budget for Kingdom Relations in the Second Chamber last week Thursday.

Balie vestiging Curaçao weer normaal geopend

WILLEMSTAD - De balie (Front Office) van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is vandaag weer op de normale tijden bereikbaar. De administratie afdeling (Back Office) is vanaf 13:00 uur weer beschikbaar.