Corallo doet aangifte in Nederland tegen Knipselkrant Curacao

NETHERLANDS - De omstreden Italiaanse casino-eigenaar Francesco Corallo, woonachtig op Sint Maarten, heeft de bekende Amsterdamse advocaat Gerard Spong ingehuurd om in Nederland aangifte te doen tegen de Knipselkrant Curaçao.
 
Op de blog is Corallo meerdere keren omschreven als een ‘maffiamaatje’. Volgens Spong is er sprake van smaad, belediging en het niet eerbiedigen van de persoonlijke levenssfeer van zijn cliënt Corallo..
 
Spong blijkt bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam een verzoek te hebben ingediend om strafrechtelijke vervolging in te stellen tegen hoofdredacteur Nicolaas Herders en provider Hosting Concepts.
 
Vorige week werd bekend dat het OM in Willemstad een soortgelijk verzoek van de advocaten Peppie Sulvaran en Chester Peterson heeft afgewezen. Die vonden dat de Knipselkrant hen ten onrechte in verband had gebracht met maffiapraktijken (Corallo en MFK-leider Gerrit Schotte zijn er klant), maar het OM zag geen reden om tot vervolging over te gaan.
 
Enkele dagen later dus ontving hoofdofficier Marc van Nimwegen van het Parket Rotterdam een ‘strafverzoek’ van Spong. 
 
De klacht gaat over blogs van de Knipselkrant waarin gedetailleerd uit de doeken wordt gedaan hoe de tot Nederlander genaturaliseerde Italiaan al sinds 2005 zou proberen een banklicentie te bemachtigen om zo tientallen miljarden zwart geld te kunnen witwassen.
 
Related articles:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.