Magic Circle opgeschud: Linklaters nieuwe aanvoerder

The Magic Circle, het illustere rijtje van vijf Britse topkantoren, is door de wereldwijde economische crisis flink opgeschud. Clifford Chance, traditioneel lijstaanvoerder naar omzet (sinds 2006), is links en rechts ingehaald door Freshfields en Linklaters. Individuele partners van CC leverden ook flink in. De jaren van groei in de dubbele cijfers zijn over.

De Magic Circle, gebruikt om de internationale top-5 kantoren met het hoofdkwartier in de Londonse City aan te duiden, bestaat uit: Allen & Overy, Clifford Chance, Linklaters, Freshfields Bruckhaus Deringer en Slaughter and May. Laatstgenoemde is naar omzet gemeten niet zo'n grote speler, maar wordt tot de Circle gerekend vanwege de reputatie en enorme hoge PEP, Profits per Equity Partner. In 2008 was deze een dikke £2,2 miljoen, met afstand het hoogst van alle Britse kantoren.

Met die PEP gaat het nu even niet zo lekker bij CC. Lijstjes zijn maar lijstjes, maar voor de partners van Clifford Chance is de ontwikkeling van de winstgevendheid geen reden tot feest: 37% er af in een jaar tijd, naar £733.000 (€852,225.) Dat zijn niveaus van ongeveer acht jaar geleden. Clifford haalde vorig jaar nog een PEP van boven de £1,1 miljoen. Voor de Nederlandse Clifford-partners, met een steeds zwakker Britse pond, een dubbele tegenvaller.

Bij Freshfields bleef de PEP met £1,44 miljoen ongeveer gelijk met vorig jaar, maar is nu grofweg wel het dubbele van de CC-partners. Bij Linklaters daalden de opbrengst per partner met 9,6%, naar £1,3 miljoen.

Clifford voerde sinds 2006 de lijst van kantoren met de hoogste omzet aan, maar na dit jaar niet meer. De omzet daalde met 5% ten opzichte van vorig jaar, van £1,33 miljard naar £1,26 miljard. Redenen waarom Clifford Chance relatief zo hard geraakt wordt, zijn de (grote) omvang van de Banking practice (die een belangrijke cliënt verloor; het vorig jaar omgevallen Lehman Brothers), en de wereldwijde reorganisatie.

Freshfields komt nu met £1,29 miljard (+9,3%) net iets boven Clifford Chance uit, maar zit weer vlak onder Linklaters, dat nu de koppositie voor het eerst heeft overgenomen met een omzet van £1,3 miljard. De omzet bleef nagenoeg gelijk ten opzichte van vorig jaar. (+0,4%). Dat mag toch nog een knappe prestatie worden genoemd in het licht van een grootscheepse herstructurering, genaamd "Linklaters New World Order", waarbij honderden advocaten weg moe(s)ten. Freshfields reorganiseerde al voordat de kredietcrisis uitbrak.

Allen & Overy, dat wereldwijd ook fors reorganiseert, komt morgen met de jaarcijfers naar buiten. Slaughter and May publiceert nooit officeel.

(Source: Advocatie.nl)

July, 2009

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.

Saba and Sint Eustatius can submit court petitions through e-mail

SABA/STATIA - Due to the Covid-19 Pandemic it is currently not possible for the Court to travel to Saba or Sint Eustatius.