Succesvolle cursus ‘Blockchain and Cryptocurrency Fundamentals’ UoC

 WILLEMSTAD - Op vrijdag 2 maart 2018 hebben 48 cursisten, die hebben deelgenomen aan de cursus ‘Blockchain and Cryptocurrency Fundamentals’, hun certificaat ontvangen.
 
De cursus, georganiseerd door de Faculteit der Technische Wetenschappen van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) en de Blockchain Institute of Technology, VS/Miami (BIT), werd interfacultair aangeboden. Studenten en docenten van de UoC met een technische, economische of juridische achtergrond hebben in deze eerste cyclus deelgenomen. De cursus werd verzorgd door George Levy van BIT en werd afgesloten met een digitale toets op de UoC.
 
BIT en de UoC hebben bewust voor deze unieke samenwerking gekozen om de kennis en kunde op een duurzame manier op te bouwen. Hun focus is daarbij Curaçao. Het is daarnaast de bedoeling dat er zowel lokaal als internationaal samengewerkt gaat
worden met verschillende bedrijven, instellingen en overheden. Curaçao loopt hiermee vooruit in de regio.
  
BIT, een Zinica Group Company, is een toonaangevende aanbieder van online blockchain-opleidingen. BIT werkt samen met organisaties en individuen om in hun unieke behoeften te voorzien en biedt trainingen die professionals helpen hun doelen te bereiken. Het team is erg enthousiast over de samenwerking met de UoC en erg trots op de prestaties van de deelnemers in deze eerste cyclus.
 
De wereld van de Blockchain is nogal dynamisch en er zijn veel ontwikkelingen gaande, tegelijkertijd staat de technologie nog in de kinderschoenen. De partners kiezen daarom voor een gedegen opbouw om de inhoudelijke kwaliteit te kunnen
waarborgen. 
 
Momenteel wordt er hard gewerkt aan een vervolg en een verdieping van deze eerste cursus. De opleiding ICT van de Faculteit der Technische Wetenschappen dient daarvoor als basis. ​Op korte termijn zullen deze vervolgcursussen worden aangeboden.
 
Indien er interesse is om deel te nemen aan de reeks 'undamental' en 'advanced' cursussen of indien er interesse is om een fulltime ICT-studie te volgen op Bachelor niveau, stuur dan een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel op 7442173.
 

Moot Court deelnemers bekend

WILLEMSTAD – Zaterdag 22 september hebben de deelnemers van de Moot Court van het Hof van Justitie kennis met elkaar gemaakt tijdens een informatiesessie.

Minister-presidenten Aruba, Curacao en Sint Maarten bij opening 73e Algemene Vergadering VN

NEW YORK - Minister-president Rutte, minister Blok van Buitenlandse Zaken, minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Bijleveld van Defensie en staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport reizen dit jaar naar New York voor de opening van de 73e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN).

Judging the Caribbean Court of Justice

By Sir Ronald Sanders
ST JOHN’S, Antigua– Startlingly, eight of the 10 Commonwealth countries that still cling to the Judicial Committee (JC) of the Privy Council as their final court of appeal are Caribbean Community (CARICOM) states.