Succesvolle cursus ‘Blockchain and Cryptocurrency Fundamentals’ UoC

 WILLEMSTAD - Op vrijdag 2 maart 2018 hebben 48 cursisten, die hebben deelgenomen aan de cursus ‘Blockchain and Cryptocurrency Fundamentals’, hun certificaat ontvangen.
 
De cursus, georganiseerd door de Faculteit der Technische Wetenschappen van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) en de Blockchain Institute of Technology, VS/Miami (BIT), werd interfacultair aangeboden. Studenten en docenten van de UoC met een technische, economische of juridische achtergrond hebben in deze eerste cyclus deelgenomen. De cursus werd verzorgd door George Levy van BIT en werd afgesloten met een digitale toets op de UoC.
 
BIT en de UoC hebben bewust voor deze unieke samenwerking gekozen om de kennis en kunde op een duurzame manier op te bouwen. Hun focus is daarbij Curaçao. Het is daarnaast de bedoeling dat er zowel lokaal als internationaal samengewerkt gaat
worden met verschillende bedrijven, instellingen en overheden. Curaçao loopt hiermee vooruit in de regio.
  
BIT, een Zinica Group Company, is een toonaangevende aanbieder van online blockchain-opleidingen. BIT werkt samen met organisaties en individuen om in hun unieke behoeften te voorzien en biedt trainingen die professionals helpen hun doelen te bereiken. Het team is erg enthousiast over de samenwerking met de UoC en erg trots op de prestaties van de deelnemers in deze eerste cyclus.
 
De wereld van de Blockchain is nogal dynamisch en er zijn veel ontwikkelingen gaande, tegelijkertijd staat de technologie nog in de kinderschoenen. De partners kiezen daarom voor een gedegen opbouw om de inhoudelijke kwaliteit te kunnen
waarborgen. 
 
Momenteel wordt er hard gewerkt aan een vervolg en een verdieping van deze eerste cursus. De opleiding ICT van de Faculteit der Technische Wetenschappen dient daarvoor als basis. ​Op korte termijn zullen deze vervolgcursussen worden aangeboden.
 
Indien er interesse is om deel te nemen aan de reeks 'undamental' en 'advanced' cursussen of indien er interesse is om een fulltime ICT-studie te volgen op Bachelor niveau, stuur dan een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel op 7442173.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.