Succesvolle cursus ‘Blockchain and Cryptocurrency Fundamentals’ UoC

 WILLEMSTAD - Op vrijdag 2 maart 2018 hebben 48 cursisten, die hebben deelgenomen aan de cursus ‘Blockchain and Cryptocurrency Fundamentals’, hun certificaat ontvangen.
 
De cursus, georganiseerd door de Faculteit der Technische Wetenschappen van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) en de Blockchain Institute of Technology, VS/Miami (BIT), werd interfacultair aangeboden. Studenten en docenten van de UoC met een technische, economische of juridische achtergrond hebben in deze eerste cyclus deelgenomen. De cursus werd verzorgd door George Levy van BIT en werd afgesloten met een digitale toets op de UoC.
 
BIT en de UoC hebben bewust voor deze unieke samenwerking gekozen om de kennis en kunde op een duurzame manier op te bouwen. Hun focus is daarbij Curaçao. Het is daarnaast de bedoeling dat er zowel lokaal als internationaal samengewerkt gaat
worden met verschillende bedrijven, instellingen en overheden. Curaçao loopt hiermee vooruit in de regio.
  
BIT, een Zinica Group Company, is een toonaangevende aanbieder van online blockchain-opleidingen. BIT werkt samen met organisaties en individuen om in hun unieke behoeften te voorzien en biedt trainingen die professionals helpen hun doelen te bereiken. Het team is erg enthousiast over de samenwerking met de UoC en erg trots op de prestaties van de deelnemers in deze eerste cyclus.
 
De wereld van de Blockchain is nogal dynamisch en er zijn veel ontwikkelingen gaande, tegelijkertijd staat de technologie nog in de kinderschoenen. De partners kiezen daarom voor een gedegen opbouw om de inhoudelijke kwaliteit te kunnen
waarborgen. 
 
Momenteel wordt er hard gewerkt aan een vervolg en een verdieping van deze eerste cursus. De opleiding ICT van de Faculteit der Technische Wetenschappen dient daarvoor als basis. ​Op korte termijn zullen deze vervolgcursussen worden aangeboden.
 
Indien er interesse is om deel te nemen aan de reeks 'undamental' en 'advanced' cursussen of indien er interesse is om een fulltime ICT-studie te volgen op Bachelor niveau, stuur dan een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel op 7442173.
 

Eerste Kamer akkoord: Nederland krijgt internationale handelskamer

DEN HAAG - De Eerste Kamer heeft ingestemd met wetgeving die Engelstalige rechtspraak mogelijk maakt.

UoC Symposium Future Proofing 2050

WILLEMSTAD - Afgelopen donderdag, 29 november 2018, hebben de derdejaarsstudenten van de bacheloropleiding Human Resource Management van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomes (UoC), een symposium georganiseerd omtrent Future Proofing 2050.

Schorsing van Inspecteur-generaal bij de Inspectie voor de Volksgezondheid Huurman wordt niet uitgesteld

WILLEMSTAD - Op 19 november 2018 heeft de Regering de Inspecteur-generaal bij de Inspectie voor de Volksgezondheid Jan Huurman voor een maand geschorst. De Inspecteur-generaal heeft het Gerecht in Ambtenarenzaken verzocht om deze beslissing uit te stellen.