Verdachte van dodelijk ongeval naar huis

WILLEMSTAD - De verdachte R.E.H. (Nederland, 1981) mag vandaag naar huis. Dit heeft de Rechter-commissaris (RC) dinsdag 28 augustus 2018 besloten op het moment van de voorgeleiding door de Officier van Justitie (OvJ) ter gevangenneming met 60 dagen.

H. was chauffeur van de auto welke op 6 augustus 2018 betrokken was bij een dodelijk verkeersongeval op Bánda’bou waarbij de Duiste toerist Andre Dieter Hester om het leven is gekomen. H. was op dat moment onder invloed van alcohol.

H. heeft 23 dagen in voorarrest vast gezeten. De OvJ heeft inmiddels besloten dat zijn rechtszaak op 31 oktober 2018 zal worden behandeld.

H. mag in afwachting van de rechtszaak naar huis, dit onder strenge voorwaarden. Zo heeft H. huisarrest en moet hij in contact blijven met Reclassering en moet hij onder behandeling bij FMA (Fundashon Maneho pa Adikshon). De man heeft met ingang van heden een rijverbod en hij moet zijn paspoort inleveren. Dit in verband met vluchtgevaar, zo maakt het Openbaar Ministerie (OM) van Curaçao bekend.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.