Verdachte van dodelijk ongeval naar huis

WILLEMSTAD - De verdachte R.E.H. (Nederland, 1981) mag vandaag naar huis. Dit heeft de Rechter-commissaris (RC) dinsdag 28 augustus 2018 besloten op het moment van de voorgeleiding door de Officier van Justitie (OvJ) ter gevangenneming met 60 dagen.

H. was chauffeur van de auto welke op 6 augustus 2018 betrokken was bij een dodelijk verkeersongeval op Bánda’bou waarbij de Duiste toerist Andre Dieter Hester om het leven is gekomen. H. was op dat moment onder invloed van alcohol.

H. heeft 23 dagen in voorarrest vast gezeten. De OvJ heeft inmiddels besloten dat zijn rechtszaak op 31 oktober 2018 zal worden behandeld.

H. mag in afwachting van de rechtszaak naar huis, dit onder strenge voorwaarden. Zo heeft H. huisarrest en moet hij in contact blijven met Reclassering en moet hij onder behandeling bij FMA (Fundashon Maneho pa Adikshon). De man heeft met ingang van heden een rijverbod en hij moet zijn paspoort inleveren. Dit in verband met vluchtgevaar, zo maakt het Openbaar Ministerie (OM) van Curaçao bekend.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.