UoC Symposium Future Proofing 2050

WILLEMSTAD - Afgelopen donderdag, 29 november 2018, hebben de derdejaarsstudenten van de bacheloropleiding Human Resource Management van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomes (UoC), een symposium georganiseerd omtrent Future Proofing 2050.
 
Het symposium werd georganiseerd gezien de technologische en personele ontwikkeling die nu plaatsvindt en hoe werknemers zich kunnen voorbereiden om continuïteit van werk te garanderen. De sprekers waren Joffrey Hellement (Manager Technology Consulting bij Deloitte), Ries van Lomwel (oprichter van Caag Software), Priscilla Circkens (Senior Advisor bij KPMG), Luz-Celeste Johannes (HR-directeur bij de Overheid van Curaçao) en Sahayra Braun-Nisbet (Secretaris Generaal a.i. bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport).
 
De sprekers hebben het publiek geïnformeerd over de drijfveren en gevolgen van technologische ontwikkeling, hoe de werkvloer eruit zal zien in de toekomst en hoe trends de manier van werken aan het veranderen zijn. Bovendien werd er gesproken over de verschillende generaties die nu en in de nabije toekomst deel zullen zijn van de arbeidsmarkt en hoe men competenties van elke generatie kan inzetten. Daarnaast werd er gesproken over hoe technologische ontwikkelingen de rol van de overheid en de HR-medewerker zullen beïnvloeden en ook hoe het onderwijssysteem zich aan moet passen om de studenten de juiste competenties
aan te leren en voor te bereiden op de toekomst.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.