UoC Symposium Future Proofing 2050

WILLEMSTAD - Afgelopen donderdag, 29 november 2018, hebben de derdejaarsstudenten van de bacheloropleiding Human Resource Management van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomes (UoC), een symposium georganiseerd omtrent Future Proofing 2050.
 
Het symposium werd georganiseerd gezien de technologische en personele ontwikkeling die nu plaatsvindt en hoe werknemers zich kunnen voorbereiden om continuïteit van werk te garanderen. De sprekers waren Joffrey Hellement (Manager Technology Consulting bij Deloitte), Ries van Lomwel (oprichter van Caag Software), Priscilla Circkens (Senior Advisor bij KPMG), Luz-Celeste Johannes (HR-directeur bij de Overheid van Curaçao) en Sahayra Braun-Nisbet (Secretaris Generaal a.i. bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport).
 
De sprekers hebben het publiek geïnformeerd over de drijfveren en gevolgen van technologische ontwikkeling, hoe de werkvloer eruit zal zien in de toekomst en hoe trends de manier van werken aan het veranderen zijn. Bovendien werd er gesproken over de verschillende generaties die nu en in de nabije toekomst deel zullen zijn van de arbeidsmarkt en hoe men competenties van elke generatie kan inzetten. Daarnaast werd er gesproken over hoe technologische ontwikkelingen de rol van de overheid en de HR-medewerker zullen beïnvloeden en ook hoe het onderwijssysteem zich aan moet passen om de studenten de juiste competenties
aan te leren en voor te bereiden op de toekomst.

Assessment of health risks due to dump fires starts on Jan. 21

PHILIPSBURG--A team from Dutch National Institute for Public Health and Environment RIVM will carry out a two-week assessment of the potential health risks for the community in relation to dump fires starting January 21.

Minister-president Rutte en staatssecretaris Knops naar Bonaire, CuraƧao en Aruba

Minister-president Rutte en staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) bezoeken zondag 20 tot en met dinsdag 22 januari Bonaire, Curaçao en Aruba. Het bezoek staat in het teken van economische samenwerking en rechtshandhaving. 

Dock Maarten vindt geen gehoor bij overheid met klacht over Bobby's Marina

PHILIPSBURG - Het jarenlange geschil tussen Dock Maarten, Bobby's Marina en de overheid loopt nog steeds.