UoC Symposium Future Proofing 2050

WILLEMSTAD - Afgelopen donderdag, 29 november 2018, hebben de derdejaarsstudenten van de bacheloropleiding Human Resource Management van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomes (UoC), een symposium georganiseerd omtrent Future Proofing 2050.
 
Het symposium werd georganiseerd gezien de technologische en personele ontwikkeling die nu plaatsvindt en hoe werknemers zich kunnen voorbereiden om continuïteit van werk te garanderen. De sprekers waren Joffrey Hellement (Manager Technology Consulting bij Deloitte), Ries van Lomwel (oprichter van Caag Software), Priscilla Circkens (Senior Advisor bij KPMG), Luz-Celeste Johannes (HR-directeur bij de Overheid van Curaçao) en Sahayra Braun-Nisbet (Secretaris Generaal a.i. bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport).
 
De sprekers hebben het publiek geïnformeerd over de drijfveren en gevolgen van technologische ontwikkeling, hoe de werkvloer eruit zal zien in de toekomst en hoe trends de manier van werken aan het veranderen zijn. Bovendien werd er gesproken over de verschillende generaties die nu en in de nabije toekomst deel zullen zijn van de arbeidsmarkt en hoe men competenties van elke generatie kan inzetten. Daarnaast werd er gesproken over hoe technologische ontwikkelingen de rol van de overheid en de HR-medewerker zullen beïnvloeden en ook hoe het onderwijssysteem zich aan moet passen om de studenten de juiste competenties
aan te leren en voor te bereiden op de toekomst.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.